Video Dramaserien «Taxi» - actionscener spilles inn - Foto: Nyhetsspiller /

VIDEO: Vær med på innspilling av actionscener til dramaserien «Taxi» (trykk på videoen for å spille av).

- Brukte egne erfaringer

Dramaserien «Taxi» har sitt utgangspunkt i det pakistanske miljøet i Oslo hvor både regissør og hovedrolleinnehaver har sin bakgrunn. Det er mye selvbiografisk som kommer til overflaten i den actionfylte serien, som henter handling fra underslagsskandalen i taxibransjen i Oslo.

ulrik Imtiaz Rolfsen - Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen dirigerer troppene. - Foto: Kristian Rostad / NRK

Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen dirigerer troppene.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Ulrik Imtiaz Rolfsen har regi på serien og har tidligere laget actionfilmen «Izzat» og «Den siste revejakta» som er bygget på Ingvar Ambjørnsens bok. Halvt-pakistanske Rolfsen tok utgangspunkt i sitt eget miljø da han skrev manuset til «Taxi».

– Jeg kjenner jo Taxi-miljøet i Oslo relativt godt og har både slektninger og venner som jobber i næringen. Det skjedde mye dramatisk i denne bransjen for syv års tid siden, og det slo meg at dette kunne egne seg bra som et filmmanus, forteller Imitaz Rolfsen til NRK.no.

Skrev om manuset

Regissøren har gitt hovedrollen til Adil Khan som flest kanskje husker fra «Dansefeber». Imtiaz Rolfsen forteller at manuset ble endret etter at Adil fikk rollen.

– Det var mange gode grunner til at vi valgte Adil, men det telte jo ikke negativt at han har svært god fysikk. Han er en atletisk kar som gjerne gjør sine egne stunts, så det passer bra med tanke på alle actionscenene. Jeg skrev faktisk om deler av manuset til å inneholde mer action etter at Adil fikk rollen, så tempoet er dratt opp en del fra hvordan det så ut i utgangspunktet.

Les: Vårkåte musikalartister på scenen

Adil Khan - Adil Khan spiller Javar i NRK-serien Taxi. - Foto: Kristian Rostad / NRK

Adil Khan spiller Javar i NRK-serien Taxi.

Foto: Kristian Rostad / NRK
Viser press og kulturkræsj

Regissøren presiseres at serien ikke er noen orgie i action og bilkræsj, men at det er minst like viktig å få få vist kulturkræsjet som kan oppstå når pakistansk tradisjon møter norsk kultur.

– Hovedpersonen Javar lever et dobbeltliv og det er lagt mye energi på å få vist hvordan det kan være å håndtere press fra det slekt og venner samtidig som man skal fungere som en gjennomsnittelig nordmann, sier Imitaz Rolfsen som tror mange kommer til å kjenne seg igjen i konfliktene i serien.

Video Ulrik Imtiaz Rolfsen - Foto: Nyhetsspiller /

VIDEO: Regissøren setter i serien fokus på at det ikke bare var pakistanere som var involvert i underslagsskandalen i taxibransjen - men også nordmenn.

– En viktig del av serien er å få vist de delte livene som folk fra andre kulturer blir nødt til å leve. Når man må ta hensyn til både familien og krav fra det norske samfunnet, oppstår det konflikter. Jeg tror vi kommer til å vise dette på en veldig god måte og håper at folk kan få en ny forståelse av hvor tøff en slik situasjon kan være.

Adil Khan, Taxi - Adil Khan i en scene etter en begravelse. - Foto: Kristian Rostad / NRK

Adil Khan i en scene etter en begravelse.

Foto: Kristian Rostad / NRK
Faren likte ikke dansingen

Hovedrolleinnehaver Adil Khan kjenner seg igjen i hvordan presset hjemmefra kan være utfordrende å håndtere.

– Selv om jeg har hatt ganske liberale foreldre, kjenner jeg meg igjen situasjonen til rollefiguren jeg spiller i «Taxi». Faren min var ikke spesielt begeistret for at jeg drev med dans, så det var veldig slitsomt å måtte skjule en så viktig del av meg selv for familien, forteller Kahn som mener han allikevel har hatt det enkelt sammenlignet med mange andre.

– Jeg ble ganske sliten av det, så det var en befrielse når vi ble ferdig med det. Nå skal det jo sies av Javar, som jeg spiller i Taxi, har et mye vanskeligere liv enn jeg, men jeg tror mange kan kjenne seg igjen hvor tøff en slik situasjon kan være.

Siste nytt: Kultur

 • Amy Winehouse - Foto: Tim Ireland / Ap
  Foto: Tim Ireland / Ap

  Avduket Amy Winehouse-statue

  Søndag, på det som ville vært 31-årsdagen til Amy Winehouse, avduket familie og venner statuen av henne i London. – En trist, men vakker, dag, skrev pappa Mitch Winehouse på Twitter på forhånd om anledningen.

 • Y-blokka - Foto: Gaute Zakariassen, NRK /
  Foto: Gaute Zakariassen, NRK

  10.000 besøkte regjeringskvartalet

  Denne helga fikk publikum slippe inn i Y-blokka og høyblokka i regjeringskvartalet. Statsbygg opplyser at 10.000 besøkende var innom, og at besøket var jevnt fordelt mellom de to blokkene. Y-blokka skal rives, mens høyblokka får stå.

 • Frøken Julie - Foto: Nordisk Film Distribusjon AS /
  Foto: Nordisk Film Distribusjon AS

  Skral åpning for «Frøken Julie»

  Liv Ullmann-regisserte «Frøken Julie» hadde kinopremiere fredag, men har ikke slått bredt an. Bare 3000 solgte billetter er fasit så langt. Filmen fikk terningkast fem av NRK, og blir omtalt som «nydelig og opprivende».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.