Hopp til innhold

«The Log Lady» er død

«Twin Peaks»-skuespiller Catherine Coulson er død, 71 år gammel. – Jeg har mistet en av mine kjæreste venner, sier regissør David Lynch.

Catherine Coulson

DØDE MANDAG: Catherine Coulson, mest kjent for rollen som landsbyoriginal i TV-serien Twin Peaks, døde mandag. Hun skulle etter planen ha deltatt i fortsettelsen av serien som nå spilles inn.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp

Catherine E. Coulson er mest kjent for å ha spilt den eksentriske figuren «Log Lady» – kubbedamen – i den genierklærte TV-serien «Twin Peaks» på 1990-tallet.

Mandag døde hun av kreft, skriver blant andre Variety.

– I dag mistet jeg en av mine kjæreste venner, Catherine Coulson, skriver regissør David Lynch i en uttalelse.

David Lynch

HYLLER VENN: Regissør David Lynch jobbet med Coulson på flere film- og TV-prosjekter, og kaller henne en av sine kjæreste venner.

Foto: Lily Lawrence / Afp

Coulson, som også jobbet som filmfotograf, jobbet som Lynchs regiassistent på hans debutfilm «Eraserhead» i 1977, og spilte også hovedrollen i kortfilm «The Amputee» fra 1974.

Hun gjentok rollen som «Log Lady» i «Twin Peaks»-filmen «Fire Walk With Me», og skulle etter planen vært med i den mye omtalte fortsettelsen av TV-serien, som er forventet å ha premiere i 2017.

– Hun var en åndelig person - en mangeårig utøver av transcendental meditasjon. Hun var «The Log Lady», skriver Lynch i sin uttalelse.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)