Hopp til innhold

«Trekant» satte rekord på nett

Orgasmeprogrammet i «Trekant» fikk nesten en million visninger i NRKs Nett-TV, og er årets soleklart mest sette program på nett.

Trekant

Denne gjengen står bak programmet som ble sett rekordmange på nett. «Trekant» satte ny rekord, og ble smugsett av nær en million på nett.

Foto: Kim Erlandsen / N

«Trekant» viste en orgasme, og fikk 988.000 visninger i NRKs Nett-TV som betaling. Dermed er programmet årets klart mest sette i NRKs on-demand-tjeneste, og samme program ble også sett av 363.000 på NRK3.

Se i Nett-TV: Siste program av «Trekant»

Håkon Moslet er TV-sjef i NRK Ung som står bak serien. Han er ikke overrasket over at det var nettopp «orgasmeprogrammet» som ble årets mest populære.

Det var et viktig poeng for oss å vise hvordan kvinner kan onanere seg frem til orgasme. Vi mener Johannas time hos Betty Dodson var frigjørende og sunn. At programmet ville skape bølger var vi klar over, men vi er stolte av resultatet.

Håkon Moslet

Håkon Moslet tar juleferie med vissheten om at «Trekant» har innfridd.

Foto: NRK

– Dette er nok eksempel på et program mange velger å se alene på nett, istedet for i sofaen med hele familien, mener Moslet er forklaringen på de skyhøye tallene i Nett-TV.

Ikke dagligdags fra NRK

Orgasmeprogrammet ligger et godt stykke foran det nest mest sette programmet på nett. Første episode av AF1 endte på 571 121 visninger, og det er stort sett program for barn og unge som gjør det best på nett.

De seks programmene som er sendt av «Trekant», har et gjennomsnitt på 392.000 visninger på nett og 231.000 seere på NRK3. Håkon Moslet er fornøyd med oppslutningen, men det er markedsandelen i målgruppa han jubler mest over.

Trekant, orgasme

«Trekant»viste en orgasme på TV og tok seerekord.

Foto: NRK

– Tallene er veldig gode, men det viktigste for oss er å se at vi har truffet godt i målgruppa. Det er ikke så ofte at NRK lager TV som er så spesifikt rettet mot unge mennesker, så jeg er veldig glad for at programmet har nådd 22 prosents oppslutning i aldersgruppen 20 til 29.

Ikke bevisst provokasjon

I fjor ble «Trekant» meldt inn for Kringkastingsrådet, og det samme skjedde også i år. Moslet sier at det aldri har vært viktig for NRK Ung at programserien skulle være kontroversiell.

– Vår klare målsetning har vært å lage et infotainmentprogram på unge menneskers premisser. Denne gruppen er sulteforet på god informasjon om sex, så derfor har vi heller ikke hatt noe problem med å ta debatten når den først har kommet

– Basert på erfaringene fra i fjor, var det ikke akkurat overraskende at enkelte av temaene skapte reaksjoner. I fjor ble kontroversene nesten en bonus. Den voldsomme motstanden fra kristen-Norge gjorde at serien ble en snakkis som alle måtte se.

Programmets kritikere kan slå seg til ro med at det ikke er planlagt noen ny sesong av «Trekant» med det første.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.