Hopp til innhold

«Elias» solgt til Netflix USA

Den lille redningsskøyten skal nå bli tilgengelig for engelskspråklige barn verden over. – Det er en fantastisk mulighet både for «Elias» og oss som jobber med det, sier en av gründerne, Sigurd Slåttebrekk.

Elias er solgt til Netflix. Promovideo av den engelske versjonen.

TV-serien om redningsskøyten «Elias» blir den første norske barne-TV-serie på strømmetjenesten Netflix USA, og skal i tillegg vises i alle andre engelskspråklige land.

– Champagnen skjøt i været da det ble klart at avtalen var i havn. Det er en fantastisk mulighet både for «Elias» og oss som jobber med det, sier Sigurd Slåttebrekk. Dette er også den første norske TV-serien på Netflix Usa etter «Lilyhammer».

Ville utfordre dårlig barne-TV

Elias solgt til Netflix USA

NETFLIX: «Den lille redningsskøyta Elias» er også spilt inn på engelsk. Nå er serien om redningsskøyta solgt til Netflix USA.

Foto: Animondo / Animondo

Sammen med sin tidligere studiekompis, Alf Knutsen, begynte han å jobbe med ideen om «Den lille redningsskøyta Elias» for 16-17 år siden, og nå produseres TV-serien av selskapet Animando.

– Vi var begge relativt ferske fedre, og så på mye dårlig barne-TV med våre håpefulle. Vi ville lage et alternativ som vi kunne glede oss over å se på sammen med barna. Det har vært en fantastisk men strevsom reise.

– «Elias» har blitt som en instutisjon hvor mange kreative krefter har bidratt opp gjennom årene, og i den siste runden har regissør William Ashurst vært viktig, sier Slåttebrekk.

Ukjent beløp

For tiden vises de nyeste 52 episodene av «Elias» på NRK Super, og figuren er blitt kjent både gjennom TV, film, bøker og leketøy, i tillegg til at den er Redningsselskapets maskot.

Det er Animando som selv har spilt inn den engelske versjonen, men det er ikke kjent hvor mye penger Netflix har måttet betale for rettighetene.

Tidligere episoder av «Elias» har vært vist i rundt 70 land.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)