Knut Gribb - Foto: Fredrik Arff / NRK
Foto: Fredrik Arff / NRK

Knut Gribb: «Døden kommer til Kongsberg»

Under en spiritistisk seanse får mediet et dramatisk budskap fra åndene: Det som så ut som en jaktulykke var i virkeligheten et mord.

Men hva var det egentlig som skjedde? Er hun som fikk budskapet selv i fare? Gribb og Brede må ta turen til Kongsberg og løse et mysterium like mørkt og dypt som de gamle sølvgruvene…

Knut Gribbs bedrifter er en serie kriminalhørespill om den berømte Oslo-detektivens saker.

«Døden kommer til Kongsberg» er skrevet av Tor Edvin Dahl.

Bearbeidelse og regi: Nils Nordberg
Musikk: Sigurd Jansen
Produsent: Nils Heyerdahl
Produksjonsleder: Ragnhild Granlund
Lyddesign: Jan Erik Hoel

De som er med:

Forteller - Kai Remlov
Knut Gribb - Lasse Lindtner
Harald Brede – Trond Brænne
Politimester Myhr – Bjørn Jenseg
Julie Opsahl – Ingunn Beate Øyen
Erling Hauge – Kim Haugen
Ansgar Opsahl – Harald Brenna
Elise Snaprud – Anne Marie Ottersen
Stadslege Oskar Øyen – Gerhard Bjelland
Direktør Sjur Forsansgaard – Tor Stokke

Sendes i P1 lørdag kl. 14.03 og i reprise i samme kanal mandag kl. 23.15.

Sendt første gang i 2001

Siste nytt: Kultur

 • Michael Jacksons Neverland - Foto: Mark J. Terrill / Ap
  Foto: Mark J. Terrill / Ap

  Michael Jacksons Neverland selges

  Deleier av eventyrparken, selskapet Colony Capital, har bestemt seg for å selge popkongens residens mot Jackson-familiens vilje, skriver rollingstone.com. Michael Jackson kjøpte eiendommen i California i 1988 og utstyrte området med både kino, stall og en egen fornøyelsespark. Estimert verdi på Neverland i 2003 var rundt 190 millioner kroner.

 • Brandon Flowers - Foto: Chris Pizzello / AP
  Foto: Chris Pizzello / AP

  Tidenes rareste sangtekst kåret

  «Are we human? Are we dancer?» synger The Killers i låten Human, og stakk dermed av med førsteplassen i strømmetjenesten Blinkbox Musics kåring av tidenes mest forvirrende sangtekst. Det skriver nme.com. På listen finner vi også The Beatles, Black Eyed Peas og Michael Jackson. Sistnevnte havnet på en tredjeplass med Earth Song og tekstlinjen «What about elephants? Have they lost their trust?». Se hele listen.

 • Prince selger luksusvilla

  Den legendariske artisten Prince selger sin luksusvilla i Sør-Spania. Huset som artisten har eid i 16 år, selges via et norsk firma. Living-Estates.no spanderer fly, hotell og transport til og fra Marbella på dem som vil dra ned for en visningstur.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.