Hopp til innhold

– Planla å kidnappe Michael Jackson

Michael Jacksons søster og hans tidligere manager skal ha planlagt å kidnappe artisten for å sende ham på avrusning.

Michael Jackson

Michael Jackson under offentliggjøringen av sine comeback-konserter i London i 2009. Få måneder senere var han død.

Foto: Joel Ryan / Ap

Ron Weisner, som var en av managerne for Jackson i perioden 1970-1983, forteller i en ny bok om de oppsiktsvekkende planene.

Ifølge The Guardian forteller han hvordan han sammen med Jacksons eldre søster La Toya planla å kidnappe sangeren og sende ham på en avrusningsklinikk i 2006.

Jackson døde tre år senere av hjerteinfarkt knyttet til pillemisbruk.

– Planla å bortføre Jackson

La Toya Jackson

La Toya Jackson skal opprinnelig ha vært med på planene om å sende sin bror Michael til en avrusningsklinikk.

Foto: Nick Ut / Ap

Weisner forteller at han bestemte seg for å ta grep etter å ha fått vite at Jackson var avhengig av piller og hadde gjeld til opp over ørene.

Han tok kontakt med La Toya Jackson og foreslo at de skulle ta i bruk makt for å få The King of Pop på rett kjøl. Sammen skulle de sette sammen et team av medhjelpere, få tak i et fly, og sende Michael Jackson til en avrusningsklinikk.

Dette skulle skje på et tidspunkt hvor Jackson oppholdt seg i Bahrain, ifølge The New York Post.

Weisner, som også har vært manager for Paul McCartney og Madonna, omtaler selv planene som en ren kidnapping.

Men to dager før «intervensjonen» skulle finne sted, hadde La Toya endret mening, skriver Weisner i sin bok Listen Out Loud.

– Hun insisterte på at jeg skulle stoppe operasjonen, skriver han.

Resultatet var at hele planen ble skrotet.

– Ville blitt sett på som kidnapping

Weisner skriver at han i ettertid er glad for at planen deres ble droppet.

– En av mine advokater sa at dette i en rettssak ville bli sett på som en kidnapping – ikke et forsøk på å redde en venn.

Samtidig skriver han at han også angret på at han ikke grep inn. Weisner møtte Jackson kort tid før han døde, og skriver at han så ut som en krigsfange.

– Jeg vet ikke om intervensjonen ville ha forlenget Jacksons liv, men i det minste ville det ha gitt ham en sjanse, skriver han, ifølge den britiske avisen.

Flere publikummere tok til tårene da Michael Jackson returnerte til scenen som et hologram under nattens Billboard Music Awards. Kun tilgjengelig til 21.5.14.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK