Hopp til innhold

– Muslimene tar over Norge

P3s Leo Ajkic ser for seg Norge som et muslimsk land i framtiden. – Det er ikke nødvendigvis negativt. Skjer det, så skjer det.

Video Trygdekontoret - finale

Trygdekontoret - finale

«Muslimene kommer til å ta over Norge en dag. De kommer ikke til å gjøre det med vold eller pistoler. Hvis ikke Norge tar inn katolske mexikanere som reproduserer seg like fort, så kommer muslimene til å ta over, på grunn av reproduksjonen. Jeg tror det er planen over hele Europa», sier Leo Ajkic i videoen over.

Han er blant annet kjent som reporter i P3s «Banden», og tirsdag er han gjest i sesongens siste utgave av «Trygdekontoret» - rikets tilstand spesial.

– Om jeg tuller eller ikke tuller? Det må folk nesten finne ut av selv. Jeg har ikke så voldsomt sterke meninger, men jeg ser både positive og negative sider ved ting, sier Leo Ajkic til NRK.no.

– Skjønner frykten

Ajkic har vokst opp med en mor med katolske røtter, og en far med muslimsk slekt. Ingen av dem har praktisert religionene, og selv er Ajkic heller ikke religiøs.

Likevel tror han ikke nødvendigvis det er negativt om muslimene tar over Norge.

– Personlig syns jeg islam er veldig bra, men jeg skjønner at det er mange som frykter det, gjennom det vi ser i media. Jeg tipper folk rundt om i landet ikke ser så mye på Al-Jazeera, men på vestlige kanaler. Da er det ikke rart at man frykter muslimer.

Han har sett en dokumentar hvor muslimenes plan for å ta over verden kommer fram.

– Det er ikke med Osama bin Laden, men med fred og ved å være mange. Hvis det er meningen at muslimene skal styre Norge, så skjer det. Og da er det greit, sier Ajkic.

Kultur og masseproduksjon

Ajkic nevner mexicanere som en mulighet for at det etter hvert skal bli flere kristne enn muslimer her i landet.

– Masseproduksjon har ikke noe med religion å gjøre, men kultur. De er rett og slett høye på produksjon, og det kan vi trenge. Nordmenn ler jo bare av somaliere når de hører hvor mange barn de har, for forskjellen er stor.

– Hvorfor akkurat mexicanere?

– Katolske mexicanere er jo på en måte som somalierne våre i USA. Hvis vi ønsker at Norge skal være et kristent land, så kan det være veien å gå.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.