Juhlin regnes som verdens fremste ekspert på sjampanje, men kan også lukte seg frem til sykdommer, alder og kjønn på folk.
– Han luktet hvor gammel jeg var, utbrøt Christine Ferner Apalnes like etter at hun hadde møtt ham i Oslo.
Han satte nesa inntill halsen, og sniffet.
– Han bommet med ett år da, sier reporteren.
Med vin derimot, kan han plassere helt nøyaktig årgang, druesort og hvor druene var dyrket.
Medfødt talent
– Jeg har alltid visst at jeg har en spesielt sterk luktesans, sier Juhlin.
Da han var liten snakket han ikke så mye om den.
– Da jeg var hos andre mennesker prøvde jeg å ikke vise det, for det ble litt sært, sier han.
- Les også: Sniff fram nye hjerneceller
Utklasset de beste vinkjennerne
Det var først da han fattet interesse for vin at han oppdaget hvor eksepsjonelt talentet hans er.
– De jeg skulle blindteste vin sammen med profesjonelle vinkjenner i Europa oppdaget jeg at jeg var i en klasse for meg selv, sier han.
Han tror det er mange som er født med ekstra sterke smaks og luktesanser, men at det også kreves god hukommelse og øvelse for å bli skikkelig god.
Juhlin har for eksempel smakt 8000 typer sjampanje, og husker flere tusen av dem.
– Alle luktene og smakene sier meg noe, de gir et slags inntrykk på lik linje med det folk kan gi, sier Juhlin.
Tar ikke bussen og syns kluter er ekle
Han elsker å kjenne duften av vår, av de første syrinene og av folk han kjenner. Men god luktesans har også sine negative sider.
– Kluter er det verste, sier han.
– De brukes for lenge, og lukter etter én dag, og så bruker man dem til å tørke bordet!
Sigarettrøyk er også på verstinglista over dårlige lukter, i tillegg til kroppslukt, selv om han kvier seg for å innrømme det.
– Mitt største problem med dufter er faktisk mennesker, i en folkemengde er det alltid noen som har litt dårlig hygiene, sier Juhlin.
Betyr det at du dropper kollektivtransport?
– Ja.
På grunn av luktene?
– Ja, mest derfor.
Skal lære nordmenn å lukte
Onsdag kveld kan man se ham og Christoffer Sjuve i dokumentarserien Nesevis på NRK 1.
– Det er viktig å trene på å lukte, sier han.
– Det gjør man ved å stoppe opp og lukte på ting, for så å sette ord på hva det er man kjenner duften av.
Forsker på lukten av nybakt brød
I programmet reiser de rundt i Norge for å inspirere folk til å tenke mer på lukt- og smaksopplevelser.
I andre episode utforsker de blant annet hva det er som gjør at nybakt brød gir oss en følelse av trygghet og gjestfrihet.