Hopp til innhold

– Gleder meg aldri til konserter

Den norske popkometen Emilie Nicolas forbereder seg til en travel festivalsommer, men forteller at hun som regel gruer seg til konserter.

Popartisten er lørdagsgjest i Dagsrevyen 04.07.15.

Etter gjennombruddet med sin egen versjon Dumdum Boys-låten «Pstereo» i 2013 har det vært knyttet store forventninger til Emilie Nicolas Kongshavn fra Bærum.

Forventningene ble innfridd med fjorårsalbumet «Like I'm A Warrior» som ble hyllet av et samlet anmelderkorps. 27-åringen ble i januar kåret til «Årets Popsolist» og «Årets Nykommer» under Spellemannsprisen , men prisene har hun gjemt i en krok i studioet hvor hun arbeider.

– De har jeg gjemt. Jeg liker ikke å vise de frem.

Hvorfor?

– Det er fint å være litt ydmyk, sier Nicolas og henviser til janteloven.

Travel sommer

Emilie Nicolas forteller hun at de siste ukene har hatt 18-timers arbeidsdager for å øve til en svært travel festivalsommer.

Neste uke spiller hun konsert i London før hun de neste to månedene skal spille på blant annet Moldejazz, Slottsfjellfestivalen, Malakoff i Nordfjoreid og Øyafestivalen i Oslo.

På tross av at hun har blitt hyllet for sine opptredener, forteller hun at hun alltid er nervøs før hun skal på scenen.

– Jeg gleder meg aldri til en konsert, det er mer sånn at jeg gruer meg. Men når jeg er ferdig med en konsert er jeg sykt lykkelig. Da er jeg alltid veldig glad.

– Jeg vil bli tatt alvorlig

Nicolas prøver å unngå rampelyset og beskriver seg selv som privat, noe hun tror gjør at publikum tar henne alvorlig.

– Hvis jeg kommer ut og sier «Shallabais alle sammen, her kommer jeg med en låt», så er det kanskje vanskeligere å nå ut med det jeg vil si.

– Budskapet mitt og det jeg synger om er personlig, vanskelig og alvorlig. Jeg vil bli tatt alvorlig og derfor syns jeg det er greit å ikke være så jovial.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter