Hopp til innhold

– Enda tøffere «Mesternes mester»

Gråt, latter, nerver og spenning. Det er blant ingrediensene programleder Dag Erik Pedersen kan friste med i årets sesong av «Mesternes mester».

Mesternes mester 2011

Årets deltagere i Mesternes mester. F.v: Lene Jenssen, Trine Haltvik, Liv Grete Poirée, Kay Arne Stenshjemmet, Halvard Hanevold, Ailo Gaup, Frode Estil, Jorunn Horgen, Frode Rønning, Siren Sundby og Finn Chr. Jagge.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Årets deltagere har tidligere konkurrert i alt fra svømming til motorcross, og skiskyting til seiling. Nå møtes de alle på samme bane for å kjempe om tittelen «Mesternes mester».

– Årets sesong er tøffere enn tidligere. Øvelsene er hardere, og nivået i gruppen er høyere enn tidligere år, forteller programleder Dag Erik Pedersen til NRK.no.

Les også: Dette er deltagerne i årets sesong av «Mesternes mester»

Nett-TV:

Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester 2011» her

Mer usikkerhet

Dag Erik Pedersen, Mesternes mester 2011

Programleder Dag Erik Pedersen, for anledningen i Mesternes mester-sykkeltrøyen.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Han avslører også at de tidligere toppidrettsutøverne fortsatt har et voldsomt konkurranseinstinkt, og at gjengen allerede i første episode bestemmer at forgjengernes «gentlemens agreement» om at de to dårligste etter konkurransene må i natt-test, ikke gjelder lenger.

– De syntes det var mer spennende hvis alle som lå under midten på resultatlisten var i fare for å bli valgt ut til duell, sier Pedersen.

NRK-programlederen er veldig spent på hvordan serien vil bli mottatt av publikum på lørdagskveldene fremover, og lover at toppidrettspensjonistene vil levere både gråt, latter nerver og spenning underveis i oppholdet, som er filmet på Kypros.

Se Lene Jensen fortelle om da hun viste puppene i svømmehallen:

Video Mesternes mester – rutiner

Klikk på bildet for å høre deltagernes gode historier fra da de var aktive utøvere.

Les også: Ailo Gaup sendt til sykehus med pustevansker under NRK-opptak

Lenge hjemmefra

Ailo Gaup, mesternes mester 2011

Ailo Gaup har aldri vært så lenge borte hjemmefra tidligere.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Tidligere motorcrossfører Ailo Gaup er blant årets deltagere, og han forteller til NRK.no at det var rart å pakke koffertene for et opphold av uviss lengde.

– Da jeg konkurrerte pleide jeg alltid å ta siste mulige fly ned, og første mulige fly hjem igjen, avslører 31-åringen.

Han er ikke vant til å være lenge borte hjemmefra, og forteller at hvis han blir værende helt til finalen, er det det lengste han har vært borte siden han var 19 år.

– Men jeg ble jo så veldig glad for å bli spurt, og gledet meg veldig til å møte de andre deltagerne, sier Gaup.

«Mesternes mester» sendes på NRK1 klokken 19.55 fra lørdag 12. mars.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober