Hopp til innhold

180.000 elever danset Blime-dansen

Nesten hver tredje skole i landet lot matte være matte klokka 12 i dag og tok heller frem dansefoten. Aldri før har så mange danset mot mobbing.

Fredag danset over 180.000 Blime-dansen med NRK Super. Se hvordan det ble danset på Opsahl og Vetland skole her.

DANSET MOT MOBBING: Se Blime-dansen på Oppsal og Vetland skole her. Video fra de andre skolene vil bli lastet opp av skolene selv på Nrksuper.no fortløpende.

Interessen for NRK Supers holdningskampanje «BlimE» er enorm. I fjor danset 125.000, i år hadde hele 180.000 skoleelever meldt seg på.

– Det er veldig, veldig gøy, sier prosjektleder for «BlimE», Hanne Vennemo.

– Vær en venn

Årets tema er nettvett. Mange barn er aktive på ulike sosiale nettsamfunn, og har mye glede av det.

– Vi ønsker å inspirere til gode holdninger slik at nettet blir et godt sted å være, forklarer Vennemo.

850 skoler er påmeldt og det er tredje gang NRK Super arrangerer en dans på samme tid over hele landet.

Vennemo forteller at det ikke har vært vanskelig å få med skolene på denne kampanjen.

– Skolene synes det er hyggelig og sier til oss at de er takknemlige for at vi har en holdningskampanje. Det gir skolene et påskudd til å snakke om hvordan man skal være mot hverandre og en anledning for hele skolen til å være sammen, forteller hun.

Formålet med «BlimE» er å inspirere alle barn i Norge til å se hverandre og bry seg om hverandre.

«Alle barn trenger å bli sett og verdsatt for den man er. Når barn opplever å bli bekreftet av andre barn, gir det trygghet og økt selvfølelse.»

Se NRK Supers musikkvideo med Blime-sangen:

Created by InfoDispatcher

FELLES DANS: I dag danser skoleelever over hele landet til denne sangen presis klokken 12. Formålet med «BlimE» er å inspirere alle barn i Norge til å se hverandre og bry seg om hverandre.

– Vanskelig å måle

Vennemo sier til NRK at det er vanskelig å måle effekten av kampanjen, men at det å danse sammen og smile, gjør det lettere å oppføre seg hyggelig mot hverandre.

– Det er også en kampanje som skal fronte det NRK Super står for, og legger til:

– Vi får også tilbakemeldinger på at det å gjøre noe sammen med alle elevene på skolen, oppleves som stort. At det oppleves som at vi er større enn jeg, forteller hun.

– Kampanjen er først og fremst rettet mot elever på barneskolen, men at også 1-10.trinns-skoler er med.

Kan du ikke «BlimE»-dansen? Den kan du lære her:

Created by InfoDispatcher

LÆR DEG DANSEN: BlimE! 2014

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK