Hopp til innhold

1001 gram ute av Oscar-kampen

1001 gram ble ikke en av de ni utenlandske filmene som gikk videre i Oscar-racet.

1001 gram - Ane Dahl Torp

UTE: Det blir ikke Oscar til Norge og Bent Hamer for 1001 gram. På bildet, skuespiller Ane Dahl Torp.

Foto: Norsk Filmdistribusjon

Den Bent Hamer-regisserte «1001 gram» var med i kampen om å få Oscar for beste fremmedspråklige film. Nå er filmen ute av dansen og blir ikke ropt opp under den 87. Oscar-utdelingen som skjer i februar neste år, skriver NTB.

Fikk gode kritikker

Filmen hadde premiere på norsk kino 26.09 i år og har fått god kritikk av anmelderne. Ifølge Filmweb så gav et samlet kritikerkorps «1001 gram» 7,7 av 10 mulige. Ane Dahl Torp har hovedrollen og spiller en norsk nyskilt forsker som reiser til Paris for å finne ut presist på milligrammet hvor mye den franske opprinnelige kiloen veier.

Konkurrerte blant 83 filmer

Det var i alt 83 filmer som knivet om prisen for beste fremmedspråklige film. Det var det amerikanske filmakademiet som i dag slapp listen over filmer som ikke gikk videre. Den 15. januar så blir det kjent hvilke ni filmer som går videre og som kan vinne den prestisjetunge prisen.

Det lykkes ikke NRK å komme i kontakt med regissør Bent Hamer fredag kveld.

Se Bent Hamer kommentere da «1001 gram» ble Norges Oscar-kandidat her:

http://www.nrk.no/kultur/_1001-gram_-norsk-oscar-kandidat-1.11913200

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.