Hopp til innhold

Disse er det kun 500 igjen av i verden

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Verdens største kattedyr, Sibirtigeren, er truet med utryddelse. Nå har to små tigerunger økt den lille bestanden på 500 dyr.

China Tiger

Verdens største kattedyr er utrrydningstruet. De fleste lever i dag i fangenskap, som denne hannen i Beijing Zoo.

Foto: Vincent Thian / NTB Scanpix

Søskenparet ble født i Columbus Zoo And Aquarium i Ohio for to uker siden.

De to hanntigrene hadde litt problemer med å få i seg næring i starten, og har oppholdt seg på dyreparkens «sykehus». De skal nå være i fin form.

– Tigerungene klarer seg bra. De tar til seg næring fra flaske, og legger på seg hver dag, sier Dusty Lombardi, nestleder for dyrehelse i dyreparken, til Huffington Post.

Brødrene har akkurat åpnet øynene, og Lombardi beskriver dem som svært ulike personligheter.

– Den første er veldig rolig og sjenert av seg, mens den andre broren er tøffere og vet hva han vil.

Kullet er det første til den fem år gamle moren Mara og den ni år gamle faren Kali, og det er første gang det blir født sibirtigre i parken.

Sibirtigeren regnes som en truet dyreart, og det antas å være færre enn 500 dyr igjen. De fleste lever i fangenskap, men noen ville dyr er fortsatt å finne i Amurområdet i Sibir. Tigrene kan bli over tre meter lange og veie over 200 kilo. Hogging av skog og mennesker er den største trusselen til bestanden, og pelsen og andre kroppsdeler er ettertraktet i tradisjonell kinesisk medisin.

Lav bestand og lite genmateriale hos de ville tigrene er også en utløsende faktor for den lave bestanden, så de to nye medlemmene i rasen ønskes varmt velkommen.

Zoo Cubs

Søskenparet er på bedringens vei, og vokser seg store og sterke.

Foto: Grahm Jones / NTB Scanpix

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.