Hopp til innhold

Jenny Skavlan blir programleder for nytt humorprogram på NRK

Sammen med Øivind Vogt og Hasse Hope skal Jenny Skavlan lede et helt nytt humorprogram på NRK rett etter nyttår.

Jenny Skavlan skal lede «Tweet 4 tweet»

Jenny Skavlan slapp nyheten om sitt nye humorprogram på Twitter mandag ettermiddag.

Foto: Kim Erlandsen / Pressebilde

Jenny Skavlan

Jenny Skavlan blir programleder på NRK etter nyttår.

Foto: Grøtt, Vegard / SCANPIX

25-åringen, som sist var å se som programleder i TV3-programmet «Fangene på fortet», følger i sin onkel Fredrik Skavlans fotspor når hun nå blir programleder på NRK.

– Nå føler jeg meg hjemme. Og resten av redaksjonen er det bare en fest å jobbe med, så dette blir veldig gøyalt, sier Jenny Skavlan til NRK.no.

Sosialt mediehumor

Det nye humorprogrammet skal hete «tweet4tweet», og nyheten ble selvfølgelig sluppet på Twitter mandag ettermiddag.

– «tweet4tweet» er et komisk TV-program som skal oppsummere uken som har gått på internett og sosiale medier, forklarer prosjektleder Eirik Ingstad Sandberg.

Min tusende tweet går til å advare jenter mot å kaste playstationen til typen ut av vinduet fordi man har mensen og dekorerer cupcakes.

@jennyskavlan på Twitter

Les også: Laget film om Twitter

Han sier programmet kan minne om en krysning av «Torsdagsklubben» og «Nytt på nytt», men at stofftilfanget er hentet fra sosiale medier, og da primært Facebook og Twitter.

– Det er ikke bare kjendiser som vil bli vitset med. Også andre personer som har gjort seg bemerket på nettet i løpet av uken som har gått, kan risikere å bli tullet med i programmet, påpeker prosjektlederen.

Les også: Bløffer om lykke på sosiale medier

Snoker i oppdateringer

Selv om «tweet4tweet» skal være et ukeaktuelt program, er allerede Skavlan og «lagkapteinene» Hasse Hope og Øivind Vogt i god gang med å snoke rundt blant utallige statusoppdateringer og tvitringer på de sosiale mediene.

Hvis jenta/gutten du prøver å sjekke opp er usjarmerende, kan du bare tre en papirpose over personligheten deres før du ligger med dem.

@HasseHope på Twitter

– Vi er jo nødt til å ha antennene ute hele tiden for å holde oss oppdatert. Jeg har allerede lagt merke til flere personer som utmerker seg på nettet og ofte leverer gullkorn, sier Skavlan hemmelighetsfullt.

– Hvem det er, og om de fortjener ris eller ros, får du ikke vite før programmet kommer på skjermen.

Ikke bare kjendiser

Også de ukentlige gjestene må ha noe «å komme med» for at de i det hele tatt skal bli vurdert som paneldeltagere.

– Det holder ikke bare å være kjendis. Man må også være engasjert på sosiale medier – det kan godt være en person som få har hørt om, men som har gjort seg bemerket på for eksempel Twitter, understreker den kommende NRK-programlederen.

«tweet4tweet» skal etter planen sendes på NRK etter nyttår. Du kan følge med på daglige oppdateringer på programmets Facebook-side eller ved å følge hashtag #t4t på Twitter.

Jeg skjønner ikke alltid hva disse søte glamourmodellene på twitter skriver om, men jeg retweeter dem gjerne med ironisk distanse.

@oivindvogt på Twitter

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober