Hopp til innhold

– Dette føltes veldig meningsfullt

KORK spilte for pasienter og ansatte på Barneklinikken til Rikshospitalet.

Video Kontorkonsert med KORK!

KORK spilte kontorkonsert i vestibylen til Barneklinikken på Rikshospitalet.

Konsertmester Frode Larsen i KORK.

Konsertmester Frode Larsen i KORK.

Foto: Anders Malm / NRK

– Dette føltes som god og meningsfull bruk av tid, sier konsertmester Frode Larsen i Kringkastingsorkesteret (KORK) til NRK.no.

Tirsdag formiddag tok Larsen med seg 19 musikere med instrumenter i bussen, og reiste til Rikshospitalet for å spille. Konserten var en del av NRKs kontorkonsertserie.

På en ellers travel barneklinikk fikk sykepleiere, sekretærer, leger, renholdsarbeidere, laboratorieansatte, administrasjonen, i tillegg til flere barnepasienter, et kjærkomment avbrekk fra hverdagen.

De 19 musikerne rigget seg til i vestibylen til Barneklinikken med strykere, blåsere og perkusjonister.

– Det var rett og slett ikke plass til flere enn 19 musikere her. Men det låt likevel veldig fint, og akustikken i vestibylen var god, forteller Larsen.

KORK holder normalt hus i Store Studio i NRKs lokaler på Marienlyst.

Travelt på en ikke-travel måte

Det var rådgiver Kari Odden ved Barneklinikkens søknad til NRK som sikret Rikshospitalet et besøk av KORK.

– Rikshospitalet er et travelt sykehus, hvor det jobber travle mennesker som forsøker å gjøre ting på en ikke-travel måte, for å skåne pasientene og pårørende, forteller Odden.

– Det er travle arbeidsdager på alle sykehusets avdelinger, og på Barneklinikken er det ikke annerledes. Barn fødes, de trenger spesiell medisinsk kompetanse, og foreldrene trenger støtte. Dette blir gitt av alle, selv om det er aldri så travelt, forteller Odden.

KORK spilte kontorkonsert på Rikshospitalet

KORK spilte kontorkonsert på Rikshospitalet tirsdag.

Foto: Anders Malm / NRK

NRK sa seg enig i at dette kvalifiserte hverdagsheltene på avdelingen til et besøk av orkesteret.

Fikk kulturpris

Tidligere i høst ble de vel 50 musikerne i KORK tildelt Telenors kulturpris.

– Det betyr svært mye for et orkester å få en internasjonal pris og en slik anerkjennelse for det arbeidet vi gjør, sa orkestersjef Rolf Lennart Stensø da han tok imot prisen .

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober