Hopp til innhold

– Jobs var verdens verste sjef

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I dag kommer den mye omtalte biografien om Steve Jobs. – Han kunne være verdens verste sjef, sier forfatteren.

I dag lanseres den autoriserte biografien «Steve Jobs» om Apple-gründeren, som døde 5. oktober i år av kreft i bukspyttkjertelen.

Walter Isaacson

Steve Jobs-biograf Walter Isaacson.

Foto: John Bazemore / Scanpix/AP

I et intervju med nyhetsprogrammet «60 Minutes» på tv-kanalen CBS i går snakket biograf Walter Isaacson ut om sitt inntrykk av Jobs.

– Han var ikke varm og kosete. Han var ikke verdens beste sjef. Han var heller verdens verste sjef, og kunne være veldig, veldig slem mot folk til tider, sa Isaacson ifølge Reuters.

Del en av intervjuet med «60 Minutes» ser du i videovinduet over. Se del to her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Ville lage et fjernsyn

Steve Jobs biografi

Boka om Apple-gründer Steve Jobs kommer i dag.

Foto: Scanpix

Ifølge Isaacson elsket Jobs å diskutere, og han var komfortabel med sin ærlige og brutale stil.

– Det er prisen man må betale for å være i rommet med meg. Vi er ærlige mot hverandre. Alle vet de kan si til meg at jeg er full av dritt, akkurat som jeg kan si det samme til dem, sa Jobs til Isaacson.

Gjennom oppfinnelser som Macintosh-datamaskinene, Ipod og Iphone gjorde Steve Jobs teknologi tilgjengelig for folk flest.

Jobs hadde planer om flere produkter, fortalte biograf Isaacson i «60 Minutes».

– Han hadde lyst til å lage et fjernsynsapparat som var enkelt i bruk. Men han måtte bruke mer tid på familien sin i stedet, sa han om Jobs' siste to og et halvt år.

– Håpet på en gud

Isaacson har skrevet boka etter å ha gjennomført over 40 intervjuer med Steve Jobs. Biografen hadde sitt siste møte med Jobs i midten av august i år.

Da sa Apple-grunnleggeren at han håpet det fantes en gud.

– Helt siden jeg fikk kreftdiagnosen har jeg tenkt mer på gud. Jeg tar meg selv i å tro litt mer. Kanskje det er fordi jeg ønsker et liv etter døden, at alt ikke bare forsvinner i det øyeblikket du dør, er Steve Jobs sitert på i Isaacsons bok.

– Etter han hadde sagt det tok han en pause, og sa «av og til tror jeg døden er som en av-på-bryter. Klikk og du er borte», sa Isaacson i «60 Minutes» og fortsatte:

– Han tok en ny pause, og la til «det er derfor jeg ikke liker å sette en av-på-bryter på Apple-produkter».

LES OGSÅ:

Video Apple-gründer Steve Jobs er død

VIDEO: Apple-gründer Steve Jobs døde 6. oktober. Se Dagsrevyens reportasje.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.