Hopp til innhold

– De er ikke morsomme nok

– Jeg ler ikke så mye som jeg forventer av «Storbynatt», sier kulturredaktøren i Klassekampen.

Storbynatt

Bård Tufte Johansen og Harald Eia får kritikk for å være for forutsigbare i talkshowet «Storbynatt».

Foto: Jo Bentdal / Funkenhauser

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tirsdag kveld er det klart for den sjuende episoden av Bård Tufte Johansen og Harald Eias «Storbynatt».

Kulturredaktør Sarah Sørheim i Klassekampen reagerer på serien, som hun mener ikke er nyskapende nok. Mandag kveld fikk hun støtte av forlegger og skribent Anders Heger, som mener «Storbynatt» går for langt.

– Det er ikke så overraskende som det kunne vært. Jeg humrer når jeg ser programmene, men jeg ler ikke, sier Sørheim til NRK.no.

Gode seertall

Kulturredaktøren trekker fram Gerhardsen-ungdommen fra Åpen Post som vellykket.

– Der kledde de av makttunge deler av samfunnet. Men samfunnet har endret seg siden da, og Storbynatt henger ikke med i tiden, sier Sørheim.

«Storbynatt» har hatt 472.000 seere i snitt på de første seks programmene, og en markedsandel på 34 prosent. Det er betraktelig færre enn til premieren, som hadde 550.000 seere. Slik ser tallene ut for de gamle seriene til Bård og Harald:

Tidligere seertall for Bård og Harald:

Serie

seertall (snitt)

seerandel

Team Antonsen

685 000

48 %

Åpen Post 01/02

560 000

44 %

Tre brødre som ikke er brødre

514 000

42 %

Uti vår hage 2

422 000

32 %

Uti vår hage

369 000

32 %

Lille Lørdag

330 000

31 %

Åpen Post 98/99

316 000

29 %

– Første sesong av Team Antonsen og Åpen Post hadde høyere tall, men det var også noe helt eget, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

– Ellers ligger seertallene på «Storbynatt» faktisk høyere enn noen av de andre seriene de har hatt. Og relativt sett med en tøffere konkurransesituasjon viser Bård og Harald at de fortsatt er mer enn relevante som humorister på TV, sier Tolonen.

– Treffer innimellom

Hun mener likevel at programmet treffer innimellom, som for eksempel i sketsjen med Dagbladets Martine Aurdal og NAVs kampanje for kvinner med uønsket adferd utenfor egen bolig.

Fakkeltog for kvinner med uønsket adferd utenfor egen bolig:

Video Fakkeltog med Storbynatt

Men sketsjen med Trym var ikke morsom. Jeg lo ikke, sier Sørheim.

– Men hva som er morsomt og ikke er vel individuelt?

– Det er det. Men poenget med vitsen var å bruke ukjente folk, og da trengte de en case til vitsen. Problemet er at det blir for enkelt når de velger seg tullingen. Jeg mener ikke at dette er mobbing eller fælt, men jeg ønsker at de skal gjøre det mindre enkelt for seg selv. Jeg forventer noe mer, sier Sørheim.

Video Storbynatt

Hun presiserer at hun liker Bård og Harald veldig godt, og at hun derfor blir skuffa.

– De er så bra at jeg forventer noe mer av dem. Jeg forventer å le sinnssykt mye, og det gjør jeg ikke. Det virker som de er innhentet av sin egen suksess.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Fornøyd eller ikke med «Storbynatt»? Skriv din mening nederst i saken!

– Lytter til tilbakemeldinger

Produsent for «Storbynatt», Lars Hognestad, ville ikke ta selvkritikk under mandagens debatt i «Aktuelt». Sarah Sørheim synes det var fint å se at Hognestad står for produktet sitt.

– Han var veldig i forsvar og reagerte veldig sterkt. Men det hadde vært kult om han hadde vært mer åpen for diskusjon, det kunne kanskje ha gjort programmet bedre, sier Sørheim.

Halloween i «Storbynatt»:

Video Storbynatt: Halloween

Daglig leder for Funkenhauser Productions, Stina Greaker, mener det er synd at Sørheim ikke er fornøyd med det hun har sett.

– Vi kan sikkert forbedre oss. Vi jobber hardt hver dag, og alle innspill mottas med takk, sier Greaker til NRK.no.

Se Storbynatt tirsdager og torsdager på NRK1 klokken 22.30.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.