Hopp til innhold

Karl Ove Knausgård til Skavlan

Han er Skandinavias mest kontroversielle forfatter og kommer til Skavlan for å fortelle om å avslutningen på sitt selvbiografiske prosjekt. Skavlan får også besøk av major Rune Wenneberg som omtales som mannen bak krigskulturen i Telemarkbataljonen.

Karl Ove Knausgård driver sin kamp...

Karl Ove Knausgård har skapt mye debatt rundt sine selvbiografiske bøker. Nå er han i ferd med å avslutte prosjektet.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Bok seks i Min Kamp er avslutningen på Knausgårds storverk som har preget avisoverskrifter og bestselgerlister siden den første boka kom i 2009.

Hensynsløs

Forfatteren skildrer sitt forhold til sin nærmeste familie, sin alkoholiserte far, sitt eget utroskap og forholdet til eks-kona på en måte som har blitt omtalt som både brutal og hensynsløs.

Bøkene har skapt en omfattende debatt og har fått nordmenn til å rise og rose forfatteren som på Skavlan gir et av sine sjeldne intervjuer i forbindelse med bøkene.


Rockepoeten Stefan Sundstrøm bor utenfor Stockholm og lever et økologisk og selvforsynt liv. Han besøker Skavlan foir å fortelle hvordan han klarer å kombinere økologisk levesett med rockn’roll.

– Til Valhall!

Filmen «Hevnen» av danske Susanne Bier er en av årets mest kritikerroste skandinaviske filmer. Regissøren kommer til Skavlan for å snakke om vold, fred og forsoning.

Krig og vold blir også tema med major Rune Wenneberg. Han er mannen bak krigerkulturen som ble utviklet i Telemarksbataljonen. Dette preget overskriftene i norske medier der utrykk som at ”krig er bedre enn sex” og kampropet ”Til Valhall” skapte stor debatt.

Se video fra Afghanistan: «Til Valhall»:

Video Kompanisjef hisser soldater til kamp

Den amerikanske eks-militæren Greg Mortenson kommer for å fortelle om sitt livsverk med å bygge skoler i Pakistan og Afghanistan og den svenske forfatteren Babben Larsson forteller om sin selvbiografi.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.