Hopp til innhold

Daniel Franck ble «Mesternes Mester»

Det var Daniel Franck som til slutt kunne heve pokalen over hodet som seierherre i «Mesternes Mester» 2010. Han setter seieren like høyt som noen av sine meritter på idrettsarenaen.

Daniel Franck

Daniel Franck tok innersvingen på alle konkurrentene og tok seieren hjem til slutt.

Foto: Line Snekvik/NRK

– Det blir ikke feil å ha dette på CV’en. Tro det eller ei, men dette henger like høyt som et hvilket som helst mesterskapseier, sier en seiersglad Franck til NRK.no. Han sto igjen som vinner etter en tett duell med Trine Hattestad og kunne motta en samlet hyllest fra alle konkurrentene.

Og selv om premien kun består av heder og ære, henger den altså høyt for Daniel som slo Andrine Flemmen og Trine Hattestad i årets siste episode av «Mesternes Mester».

Fryktet Hattestad

Snowboardstjernen ble tidlig regnet som en av favorittene til å vinne og har imponert med spenst, eksplosiv styrke og ekstrem kroppskontroll gjennom hele årets konkurranse. Derfor var det ikke helt uventet at det var nettopp Franck som sto alene til slutt, selv om finaleøvelsen kanskje ikke var helt ideell.

Daniel Franck

Det ble fysisk krevende for Franck og de andre deltagerne.

De fleste trodde sikkert at det skulle bli et oppgjør mellom meg og Andrine i finalen, men jeg så en like farlig konkurrent i Trine. Statiske øvelser er ikke helt min greie og Trine hadde bevist tidligere at hun er god på dette. Så i forkant anslo jeg det til å være helt åpent mellom oss, forteller snowboarderen til NRK.no.

Vanskelig finale

Det ble et tett oppgjør mellom Hattestad og Franck i finalen hvor muskelfibrene fikk tøyd seg helt til det ytterste.

– Jeg kjente plagene ganske tidlig og det så ikke så lyst ut ettersom Trine så ut til å ha full kontroll på å holde steinlasset oppe. Heldigvis snur det fort i denne type øvelser, så etter en stund så jeg at hun begynte å skjelve. Da fikk jeg en skikkelig energiinnsprøytning som varte helt inn og øyeblikket da jeg sto som Mesternes Mester var virkelig en stor opplevelse, slår Franck fast.

Idyllen hersket hele veien

Harmonien har rådet blant deltagerne og årets vinner kan fortelle at oppholdet faktisk var like flott og idyllisk som det fremstår som på tv.

– Malta var et fantastisk sted og alle deltagerne gikk veldig godt sammen. Det gode samholdet tror jeg kommer av vi toppidrettsutøvere er gode på å blokkere ut alt som er negativt for å prestere best mulig når det gjelder.

– Av den grunn ble også en veldig god stemning i huset ettersom alle holdt på det positive i størst mulig grad. Og godt humør smitter som kjent, så vi hadde det utrolig bra sammen og ble en skikkelig sammensveiset gjeng. Jeg har fortsatt jevnlig kontakt med mange av de som var med, forteller Franck.

Espen Bredesen, Daniel Franck og Bjarte Engen vik

Espen Bredesen, Daniel Franck og Bjarte Engen Vik

Foto: NRK

Var fysisk krevende

Men selv om idyllen rådet i huset, var det tøffe tak i konkurransene. Og dette passet bra for Franck som trives med å presse seg selv til det ytterste.

– Det var konkurranser nesten daglig i en hel måned, så vi ble kjørt hardt av produksjonstemaet. Til tider var det beintøft og det merket jeg da vi skulle krabbe under hindrene med strøm.

– Jeg trodde det var svak spenning og at advarslen vi fikk i forkant var for å skremme oss. Men da jeg fikk strøm gikk jeg omtrent i bakken, så det var absolutt ikke noe å tulle med.

Les: Slik fungerer Nattesten

– En absurd opplevelse

Inntrykkene og minnene er mange, men den ene av finalekonkurransene er det som sitter aller sterkest igjen hos vinneren.

– Den nest siste øvelsen da vi skulle få pulsen ned til hvilepuls var helt sinnsykt. For meg ble det en ut-av-deg-sjæl-opplevelse ettersom jeg nærmest duppet av litt på slutten. Tilstanden jeg var i når pulsklokka ringte var helt absurd, så det sitter igjen som et veldig spesielt øyeblikk på alle måter, sier årets vinner av «Mesternes Mester».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.