Hopp til innhold

Avlyser «The Interview»-premiere etter terrortrussel

Hackerne som gikk løs på datasystemene til Sony Pictures, truer tilsynelatende med å angripe kinopublikummet til den kommende filmen «The Interview». Nå er premieren avlyst.

James Franco og Seth Rogen i The Interview

HUMORGJENG: James Franco og Seth Rogen spiller hovedrollene i «The Interview», som handler om talkshow-vert som hyres av CIA for å ta livet av Nord-Koreas leder Kim Jong Un.

Foto: Ed Araquel

Filmen «The Interview» handler om en talkshow-vert som hyres av CIA for å ta livet av Nord-Koreas leder Kim Jong Un.

I en beskjed som er signert Guardians of Peace, som er et navn Sony-hackerne har brukt i andre sammenhenger, sies det at filmens publikum vil bli stilt overfor «en bitter skjebne». I beskjeden refereres det også til terrorangrepet i USA den 11. september 2001.

– Vi vil tydelig vise dere, akkurat når «The Interview» vises og på disse stedene, inkludert på premieren, hvilken bitter skjebne de som søker moro i terror, vil bli dømt til, står det i starten av beskjeden som er sendt til journalister, ifølge nettsiden TheVerge.

– Verden vil bli full av frykt. Husk 11. september 2001. Hva enn som skjer i de kommende dagene skjer som følge av grådigheten Sony Pictures Entertainment. Hele verden vil fordømme Sony, står det videre i beskjeden.

I morgentimene i dag skriver The Hollywood Reporter at premieren på filmen er avlyst.

Amerikanske sikkerhetsbyrået etterforsker trusselen, men har så langt ikke sett noen reelle tegn på aktiv handling, sier amerikanske tjenestemenn.

I beskjeden er det også en link til data som tilsynelatende ser ut til å være e-post-arkivet til leder i Sony Pictures, Michael Lynton, ifølge nettsiden Re/Code.

Den 24. november gikk hackere til angrep på Sonys interne systemer og hevdet å ha fått tilgang til 100 terabyte med data.

(NTB/NRK)

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober