Hopp til innhold

Ny millionsuksess for Ylvis: – People are going knots

Tullesangen om en knute slår an og Ylvis kan kan igjen telle millionklikk på Youtube.

Forrige torsdag presentere Ylvis sin nye låt under sesongåpningen på live-showet sitt på Folketeateret.

Nå er videoen til Bård og Vegar Ylvisåker sett over 2,2 millioner ganger på Youtube og topper lista over Norway iTunes Top songs.

– Bonitās! People going knots, skriver Ylvis på sine Facebook-sider, etter at interessen har skutt fart.

– Målet er en milliard

Sangen om reven tok verden med storm og ble helt uventet en Youtube-hit i megaklassen. Så langt er den sett nesten av en halv milliard. Stjerneduoen Stargate hjalp Ylvis-brødrene som en vennetjeneste og etter «The Fox»-suksessen har de holdt kontakten på flere prosjekter.

Nå har de samarbeidet med hit-maskinen Stargate om «The Truckers hitch», som får millionoppmerksomhet på Youtube.

– Målet er en milliard på Youtube, sa de to brødrene etter torsdagskveldens show.

Sangen om knuten fant de inspirasjon til på internett og de er selv flittige brukere av den avanserte knuten.

– Det er faktisk en fantastisk knute. Vi hadde danseprøve til denne sangen og så var det noen som skulle klatre opp en skummel stige. Da brukte vi den knuten for å knyte fast stigen og den var bunnsolid, fortalte brødrene da NRK intervjuet dem i forbindelse med lanseringen av sangen.

Fredag var de gjester hos Fredrik Skavlan og viste igjen at de behersker både knuter og dans.

Her kan du se innslaget fra Skavlan:

http://www.nrk.no/kultur/se-fredrik-skavlan-fa-juling-1.11935653

– Vi var i Las Vegas, og fikk spørsmål fra Ellen Degeneres om vi ville være der en ekstra dag og intervjue Paul McCartney og Justin Timberlake for showet hennes. Vi måtte takke nei, da vi skulle dra hjem og intervjue Ingrid Olava, fortalte Vegard Ylvisåker.

Se Ylvis fortelle om oppstyret i videoen under:

Ylvis takket nei til å intervjue Paul McCartney og Justin TImberlake.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober