Hopp til innhold

Politiets sjarmoffensiv trynte på Twitter

New York-politiet fikk ikke helt den responsen de ønsket seg da de inviterte publikum til å dele sine bilder. Svaret fra brukerne var en syndflod av eksempler på maktmisbruk og politivold.

Bilder postet under #mynypd

NYPD forsøkte å få brukerne til å dele sine bilder av politiet på jobb under emneknaggen #mynypd. Svarene de fikk, var ikke helt dem de hadde ønsket seg.

Foto: Twitter / Faksimile

Tirsdag la New York-politiets offisielle Twitter-konto ut en oppfordring til alle sine følgere til å dele bilder av seg selv sammen med byens politistyrke.

Gjennom emneknaggen #myNYPD skulle publikum dele bilder av seg selv sammen med representanter for «New Yorks ypperste», som byens politistyrke liker å kalle seg.

Les også: Twitterstorm mot politiet

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Resultatet ser imidlertid ut til å ha vært det motsatte.

Blant de første som svarte på utfordringen, var representanter for Occupy Wall Street, protestbevegelsen som hadde en rekke sammenstøt med politiet gjennom høsten 2011 og våren 2012.

Laster Twitter-innhold

Snart meldte flere seg på.

Laster Twitter-innhold

Et overveldende flertall av meldingene er tydelig kritiske til politiet og kampanjen deres, og gjengir bilder av påstått maktmisbruk eller navn på ofre for politivold.

Laster Twitter-innhold

Les også: Flere skadd etter finansdemonstrasjon i New York

Andre igjen nøyer seg med generell latterliggjøring av kampanjen.

Laster Twitter-innhold

NYPD har så langt ikke kommentert kapringen av emneknaggen, men sier i en uttalelse at de «skaper nye måter å kommunisere effektivt med samfunnet på», og at «Twitter tilbyr et åpent forum for en usensurert utveksling, og dette er en åpen dialog som er bra for byen vår».

Det er ikke første gang en emneknagg i sosiale medier har slått tilbake på avsenderen. Finansgiganten JP Morgan Chase fikk i fjor høst knaggen #askjpm kapret av kritikere, og avblåste kort tid etter hele kampanjen.

Les også: Psykisk syk, hjemløs mann ble slått i hjel av politiet | Politiet slo løs på hjemløs mann

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.