OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK toppbanner 516x50x64

Her er du: NRK > Undervisning > Språk og reiser > Tyrkisk

Oppdatert 27.08.2002 13:57

SENDETID
For tiden ingen
sendinger.

 

Tidligere sendt på NRK P2:

Tyrkisk for alle: MERHABA!

Publisert 12.12.2000 15:52

Tyrkia er et spennende reisemål, enten du drar dit som turist eller i jobbsammenheng. Og kan du bare litt tyrkisk, er du sikret et rikere opphold.

Merhabakurset følger Marianne som besøker Istanbul for første gang og raskt må lære seg litt "overlevelsestyrkisk".


Tyrkia har en unik beliggenhet med en fot i Europa og én i Asia og har alltid virket som en magnet. Ikke bare på folkeslagene i Middelhavsområdet, men også på folk fra de sentralasiatiske steppene (f.eks. tyrkerne) og vikingene fra det fjerne nord.

Minnesmerkene etter påvirkningen fra vekslende kulturer, imperier og tidsepoker gjør i dag store deler av landet til et eneste stort friluftsmuseum. De ca 60 millioner innbyggere har ord på seg for å være vennlige og gjestfrie, noe besøkende som kan ørlite av språket, merker spesielt godt.

NRKs tyrkiskserie gir deg så mye språkkunnskap at du vil få det triveligere på besøk i landet. Du vil få et grunnlag for å forstå oppbyggingen av språket, slik at du lettere kan lære mer på egenhånd eller i kontakt med den tyrkiske befolkningen. Du vil få et lite innblikk i en rik kultur, slik at du får bedre forutsetninger for å forstå landets konflikter.

Merhabaserien (18 program) ble sendt i NRK P2 høsten 1997 og våren 1998, men du kan fremdeles kjøpe en kassett med deler av serien, og heftet som fulgte med.

Kassetten inneholder historien om Marianne og utvalgte muntlige øvinger fra kurset.

Heftet inneholder hele teksten til Mariannes historie med glossar og oversettelser samt en minigrammatikk, en god turistparlør, instruktive artikler om landet og opplysninger om hvordan du kan skaffe deg mer kunnskap.

Merhabaheftet koster kr 90.-
Merhabakassetten koster kr 80.-
Hefte og kassett samlet kr 160.-

Vil du bestille Merhaba-heftet fra NRKs tyrkiskkurs?

Kontakt NRK-hefteekspedisjonen på tlf. 23 04 93 11/12, eller e-post: hefter@nrk.no . Heftet koster kr 90,- og kassette kr 80,-. Bestiller du begge to, får du hele pakken for kr 160,-

Du kan kontakte Hefteekspedisjonen direkte ved å klikke på linken i høyremenyen. Der kan du også sende en e-post til kursansvarlig Hege Jensen, om du lurer på noe.


 
 
SØK

ANDRE SPRÅK

KONTAKT

10 SISTE TYRKISK

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   02.01.2009 21:05