OVERSIKT
NYHETER
SPORT
KULTUR
MUSIKK
FAKTA
UNDERHOLDNING
BARN
UPUNKT
NRKBangla
Informasjon om nettstedet Bangladesh Nettressurser Fjernsynsserien Bangladesh og Norge

Her er du: NRK > Undervisning > Bangla > Bangladesh

Oppdatert 07.06.2002 11:26

HISTORIE

KULTUR

NATUR OG MILJØ

ØKONOMI

Bangla-mat
Disse nett-sidene er laget med støtte fra Norad - Direktoratet for utviklingssamarbeid.

 

Bangladesh: Kultur

Mat

Publisert 30.08.2001 16:02 - Oppdatert 07.06.2002 11:26

Når sant skal sies så er ikke mat i Bangladesh så veldig forskjellig fra den vi finner i India. Så en tur til nærmeste indiske restaurant vil gi en indikasjon på hvordan maten i Bangladesh er. Men bengalerne er viden kjent for én ting, nemlig bengali sweets.

Ris, belgfrukter (bønner, erter og linser) og fisk er hovedingrediensene i maten bangladesherne spiser. Men fordi det har vært mangel på ris siden andre verdenskrig har også hvete og hveteprodukter som brød blitt en del av matvanene.

Helle Haugsgjerd lærer å spise elegant med fingrene på bangladeshisk vis.
I byene spises det også noe kjøtt, for eksempel geitekjøtt. En typisk bangladeshisk rett er en curry eller masala med oksekjøtt, kylling, lam eller fisk og grønnsaker kokt i en sterkt krydret saus med ris og dhal til. Dhal er gule linser og spises hele tiden i Bangladesh. Ris har høyere status enn brød og folk som besøker Bangladesh vil derfor som oftest bli tilbudt ris.

Bangladesh er verdenskjent for søtsakene sine, Bengal sweets. Disse er basert på melk. 

SE OGSÅ:
  • Kylling-korma 
  • Ris-palav 


  • LENKER
  • Bangladeshiske kjøttretter Oppskrifter på engelsk
  • Brød og ris Oppskrifter på engelsk
  • Fiskeretter Oppskrifter på engelsk
  • Desserter Oppskrifter på engelsk



  • Kultur
    Nasjonalsporten Kabbadi (11.10.2001)
    Litteratur (30.08.2001)
    Sport (30.08.2001)
    Musikk (30.08.2001)
    Jatra, dans og kunsthåndverk (30.08.2001)
    TV, radio og aviser/blader (30.08.2001)
    Kultur (30.08.2001)


     
     
    Bangladesh i lyd og bilde
    Til Bangla-forsiden
    AKTUELLE TEMA

    SAMFUNNSLIV

    POLITIKK

    SPRÅK OG RELIGION

    Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 08:34