Disse nett-sidene er laget med støtte fra Norad - Direktoratet for utviklingssamarbeid.
|
| | Bangladesh: Kultur Mat Publisert 30.08.2001 16:02 - Oppdatert 07.06.2002 11:26 Når sant skal sies så er ikke mat i Bangladesh så veldig forskjellig fra den vi finner i India. Så en tur til nærmeste indiske restaurant vil gi en indikasjon på hvordan maten i Bangladesh er. Men bengalerne er viden kjent for én ting, nemlig bengali sweets.
Ris, belgfrukter (bønner, erter og linser) og fisk er hovedingrediensene i maten bangladesherne spiser. Men fordi det har vært mangel på ris siden andre verdenskrig har også hvete og hveteprodukter som brød blitt en del av matvanene.
| Helle Haugsgjerd lærer å spise elegant med fingrene på bangladeshisk vis. | I byene spises det også noe kjøtt, for eksempel geitekjøtt. En typisk bangladeshisk rett er en curry eller masala med oksekjøtt, kylling, lam eller fisk og grønnsaker kokt i en sterkt krydret saus med ris og dhal til. Dhal er gule linser og spises hele tiden i Bangladesh. Ris har høyere status enn brød og folk som besøker Bangladesh vil derfor som oftest bli tilbudt ris.
Bangladesh er verdenskjent for søtsakene sine, Bengal sweets. Disse er basert på melk.
| |
|