Det samiske herrelaget spilte fredag kveld mot Oksitania, i Toulouse i Frankrike. Lenge trillet de ball med vertene.

Sápmi i Toulouse

I vennskapskampen som gikk i Toulouse fredag, hadde Sápmi ifølge rapportene god kontroll på vertene lenge og kunne vunnet stort.

Eira var god

0–1 ble det til Sápmi etter 10 minutters spill. Daniel Reginiussen får satt ballen i mål etter kjempe spill av det samiske herrelaget.

Etter det produserer Sápmi den ene sjansen etter den andre, men får ikke satt ballen i mål.

Så en av kampens prestasjoner. John Andreas Eira vinner ballen på midtbanen, starter mot Oksitanias målet, og fra 20 meter får han drømmetreffet og 0–2 til Sápmi. 0–2 er også pauseresultatet.

– Sápmi dominerte og spilte godt i 1. omgang, mener fotballpresident Mikkel Isak Eira.

Skryt til forsvaret

– Oksitania hadde bare en stor sjanse i første omgang, men klarte ikke å passere våre gode og solide midtforsvar, styrt av vår kaptein Mikkel Ole Eira og makkeren, den rutinerte Leif Arne Brekke, sier Mikkel Isak Eira.

Sápmi gjør mange bytter i pausen og slipper dermed Oksitania mer med i kampen. I det Sápmi kan avgjøre kampen, med store sjanser, kommer reduseringen og Oksitania er invitert med i kampen.

Legger seg bakpå

Sápmi legger seg mer bakpå, noe som gir vertene nye krefter, og utligningen til 2–2 kommer i det 84 minutt. Oksitania får frispark fra ca. 20 meter, som går via Sápmis mur og til en spiller som Sápmi mener står offside. Da står det 2–2.

Det samiske herrelaget ønsker å avgjøre kampen, og sender flere folk fremover, noe Oksitania utnytter, og to minutter på overtid kommer vinnermålet, og 3–2 til Oksitania.

Braaten støttet Sápmi

Selv om den norske landslagspilleren Daniel Braaten , som spiller i den franske toppklubben Toulouse støttet opp om de samiske herrene, hjalp det dessverre ikke laget.

Sápmi mot Oksitania

Daniel Braaten på innbytterbenken med samiske spillere.

Sapmi gjør 6 innbytter, som også selvfølgelig gjør sitt til at andre omgangen blir litt vanskelig for Sapmi. Men treneren er fornøyd med gutta og resultatet gir nok ikke et riktig bilde av kampen, mener han.

– Dette var en treningskamp som sápmi var fornøyd med, det var flere ung gutter som virkelig viste at de duger til landslagsspill og som vi sikkert vil få se flere ganger i Sámi-drakta, sier trener Svein Ole Sandvik.

For ordens skyld, Daniel Braaten var ikke reserve for det samiske herrelaget i fotball.