Ordfører Kjell Magne Johansen i Saltdal smilte bredt da han åpnet Saltens eneste anlegg for nedskjæring av kjøtt på Saltfjellet forleden.
– Nå er Salten og Saltdal også satt på det kulinariske kartet, sier Johansen.
Helårsproduksjon
Saltfjell Reinprodukter, tilhørende Nina og Per Ole Oskal i Saltfjellet reinbeitedistrikt tar sats på å videreforedle lokale råvarer der reinkjøtt i mange varianter er hovedproduktet.
Ekteparet ser for seg helårsproduksjon i det 85 kvadratmeter store bygget som inneholder skjærehall med produksjonsmaskiner for videreforedling og pakking, kjøle- og fryserom samt tørkerom og en personaldel.
– Vi satser på saltfjellreinen, den har det beste kjøttet i verden. Og fra den skal vi lage mange delikatesser, smiler Per Ole Oskal.
Til sommeren etableres også et røykeri i samband med nedskjæringsanlegget.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Verdiskaping
Familiebedriften hadde sin begynnelse på baksida av en konvolutt. Det ble mange tegninger og mange konvolutter etter hvert, men i dag står endelig anlegget ferdig.
– Målet framover er først og fremst å sikre familiebedriftens eksistens, og det ser jo bra ut, så langt. Og når vi har kommet skikkelig i gang, har vi potensiale til å øke produksjonen, sier Per Ole Oskal som i sesongen regner med å ha 3-4 personer i arbeid.
Og de ferdige produktene håper de å få solgt gjennom samarbeidspartnere i tillegg til egen bil.