45 deltakere deltok på årets Karasjonnrennet. Vilde Kvammen fra Tverrelvdalen vant dameklassen på tida 2.08.24, mens Runar Hermo fra Hammerfest vant herreklassen på tida 1.47.11.
Sprek 81 åring
Anders Porsanger fra Forsøk IL var eldste deltaker under årets Karasjokrennet. Porsanger er 81 år og forsatt aktiv og gikk de 35 km lange distansen på 2 timer 20 minutter og 25 sekunder.
Tidligere Boaššu FoodLab, som nå har skiftet navn til Nomad Indigenous FoodLab, serverer reinkjøtt under kvalifiseringen til uoffisielt kokke-VM, Bocuse d'Or i Lyon, i Trondheim tirsdag og onsdag.
Reinkjøtt er satt som en obligatorisk råvare under kvalifiseringa.
– Jeg håper serveringa går bra, og at vi blir synligere enn før. Det er vårt mål, sier kokk Elle Sáve Gaup-Oskal.
– Og å vise at å bruke hele dyret til matlaging, er svært bærekraftig. Forhåpentligvis gir det verdiløft og oppmerksomhet til Sápmi, sier Gaup-Oskal.
Gaup-Oskal og Boaššu FoodLab serverte reinkjøtt under VM i Lyon i fjor.
Ovddeš Boaššu FoodLab, mii dál lea lonuhan nama Nomad Indigenous FoodLab:i, guossuha bohccobierggu maŋŋebárgga ja gaskavahkku Bocus d’Or álgogilvvuin Troandimis.