Her er du: NRK.no > NRK P3 > Quart
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
MUSIKK HEAD
LYD & VIDEO
SISTE SAKER
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ralph Myerz på festivaltokt
Ralph Myerz & Co er klare for nye byks på scenen
Ralph Myerz & Co er klare for nye byks på scenen
Bergensbandet Ralph Myerz and the Jack Herren Band bruker sommeren til å glede festivalpublikummet med sine fengende dub- og downbeatrytmer. I kveld spiller de på Quart-festivalen.



Bilder: Ralph Myerz and the Jack Herren Band på Voss


Sist torsdag spilte Ralph Myerz and the Jack Herren Band på Roskilde-festivalen og dagen etter besøkte de Eskstremsportveko på Voss. Likevel er bergenserne sultne på flere festivalkonserter. I kveld står de klare på scenen på Caledonien Dancing.

- Roskilde var veldig gøy. 2-3000 møtte opp i teltet og stemningen var stor. Vi gleder oss masse til i kveld og er klare for mer, sier Erlend Sellevold alias Ralph Myerz til NRK Upunkt.

Skal spille nye låter

Bandet hoppet bukk over det norske musikkmarkedet og ble håndplukket av det ledende plateselskapet Emperor Norton i USA. Selskapet gir ut EPen "Special EP" 19. august og debutalbumet "Special Album" i januar/februar 2003. EPen er foreløpig ute på promo og blir spilt på radio i USA.

- Vi skal fremføre mange låter fra den nye EPen og albumet i kveld. Nå er vi ute på en miniturné. Det blir en større turné i august, etter at vi slipper EPen. Da besøker vi også Sverige, Danmark og Finland, sier Myerz.

Sliten far

Sellevold ble far i mars, men har ikke problemer med å kombinere musikken med farsrollen. Han inrømmer imidlertid at det har en ubevisst påvirkning på spillingen.

- Det blir jo så ømt og fint, ler Ralph Myerz. Men det fungerer veldig bra på scenen nå. Vi har med oss en gjeste-bassist. Man blir jo også litt sliten av all spillingen.

Populære i utlandet

Sjefen for Emperor Norton Records, Steve Pross, reiste til Norge for å få kontakt med bandet etter han hadde hørt musikken.
Emperor Norton er blant de større indie-selskapene i USA, med artister som Titan, Senor Coconut, Ladytron og Money Mark i stallen. På investorsiden stiller Peter Getty, oljemilliardæren J. Paul Gettys sønnesønn.
Ralph Myerz and The Jack Herren Band har holdt på siden 1997. Bandet består av Bergens-DJ og frontfigur Ralph Myerz på synth og elektroniske instrumenter, DJ Justin Case på platespillerne samt Tarjei Strøm og Thomas Lønnheim på perkusjon.

Gruppen slapp sin første singel på det norske house-plateselskapet Tellé i 1998. Deres siste singelutgivelse på selskapet solgte ut på 53 minutter. Deres musikk er på spillelisten til DJ-navn som Kruder and Dorfmeister.

Av Håvard Ellingsen, NRK Upunkt


Publisert 03.07.2002 13:29 - Oppdatert 03.07.2002 13:36


hvit pixel 1 x 1
Telenor
petre_gronn_bakgrunn768
Prøv 3P, du også
Test dine musikkkunnskaper i 3P-quizen. Ny Quiz hver eneste ukedag!


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no