Her er du: NRK.no > NRK P3 > Ekstremsport
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Hamar Open 2003
Norges nye brettkomet Fredrik Austø sikret seier på Hamar Open i helgen. Se bilder og video fra skate-turneringen og festen lørdag kveld.

BILDER: Hamar Open 2003

Upunkt kastet seg i bilen med selveste Diaz som skulle opptre på Hamar Open og fikk være med og feste med Norges skate-elite seinere på kvelden.

Flere enn 2.000 mennesker besøkte konkurransen i helgen og de fikk se mye skating for pengene. Søndag gikk finalen for seniorene og 15 år gamle Fredrik Austbø kjørte knallstødig. Han vant førstepremien på 10.000 kroner foran unge Matias Skar og Stefan Jacobsen.

- Jeg er skikkelig fornøyd. Første finalerunet gikk ikke så så bra, men det andre satt, forteller Austbø til Upunkt.

Konkurransemenneske

Austbø sier han ikke tenkte så mye på konkurrentene og dro til Hamar for å ha det gøy. Det så det også ut til at han hadde. Tidligere har Fredrik deltatt på Hamar Open en gang; for to år siden da han vant juniorklassen.

- Jeg liker Hamar Open veldig godt. Den nye parken nede ved stranda er stor og fin.

Superdyktige Austbø trives på konkurranser og har gode resultater og vise til denne sommeren. Under Stavanger Open i år vant han miniramp og havnet på 3. i street. Under en internasjonal konkurranse i Birmingham imponerte han med en 2. plass i street og 3. plass i bowl.

På vei til EM

Rett etter NM. Horten 15. - 17. august drar han til Basel i Sveits med sine eldre kolleger Carl E. Heistholdt og og Henning Braathen. Stavanger Open og EM i Basel er konkurransene han liker aller best.

- Først skal jeg ta meg litt ferie, sier Fredrik.