Her er du: NRK.no > NRK P3 > Ekstremsport
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
EKSTREMSPORT HEAD
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Skatekjendiser besøker Oslo
Skomerket éS sendte sine beste skatere på Europatur og dermed dukket navn som Eric Koston, Tom Penny og Rick McCrank opp i Oslo.

Foto: Espen Lomsdalen, NRK Upunkt



VIDEO: éS-teamet i Oslo

Sammen med Justin Eldridge gjorde de en demo på Voldsløkka. De hadde mye fin skating å by på men det hele ble avbrutt av et regnskyll. Norges vidundergutt Fredrik Austbø dukket også opp. Austbø som for noen uker siden vant miniramp og tok 3. plass i street under Euroean Open i Stavanger, viste mest energi i Voldsløkka-parken. Justin Eldridge hadde et knippe tekniske godbiter å by på.


BILDER: éS-teamet i Oslo

Upunkt på slep

NRK Upunkt tok en prat med Koston og "McKrills" på hotellet før de satte kursen mot Voldsløkka. Etter demoen fulgte vi dem noen timer i sentrum på jakt etter spots.
Hele gjengen setter stor pris på å få skatet i Europa og det så ut som de koste seg i Oslo.

Dyktige kompiser: Eric Koston og Rick McCrank.
- Det føles bra å være i Norge igjen. Jeg har vært her et par ganger før og skatescenen er fortsatt stor her. Fint å se at det er samme gamle Norge, sier Rick McCrank til Upunkt.

Høyest poengsum i historien

McCrank er den som har oppnådd høyest poengsum i en skatekonkurranse i historien. Nå holder han seg stort sett unna konkurranser, kun noen få av de største konkurransene er interssante for han.

- Jeg vil heller reise rundt og skate på nye steder. Resten av tiden vil jeg tilbringe sammen med datteren min hjemme i Canada, sier 27 år gamle "McKrills".

Stjernene

Mange hadde gledet seg til å se legenden Tom Penny og supertalentet P.J. Ladd, som hoster opp triks ingen har sett maken til. Da Tom Penny rullet utpå ble han møtt med overveldende heiarop. Han ble dessverre ikke helt varm i trøya før regnet kom. P.J. Ladd, kjent fra sin egen flotte film "P.J. Ladd's Wonderful Horrible Life", var ute og testet noen spots i Oslo sentrum men viste seg ikke ute på coursen på Voldsløkka.

Av Håvard Ellingsen og Thomas Kahlbom (video), Nina Lill Veste (redigering) og Espen Lomsdalen (foto), NRK Upunkt


Publisert 19.06.2003 12:09 - Oppdatert 22.06.2003 14:17


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no