Her er du: NRK.no > NRK P3 > Blodfan
PETREMENY_HEAD
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Årets Blodfan - stem her!
Du har fortsatt sjansen til å avgjøre hvem som blir Årets Blodfan. Det hele avgjøres under Alarmprisen lørdag 21. januar. Stem på den du mener er verdig tittelen Årets Blodfan!

STEM HER: Stem på Årets Blodfan!

SE: Portrett av de nominerte i Lydverkets Blodfan-spesial.


Blodfans på Öyafestivalen. Foto: Kim Erlandsen, NRK.

Uten entusiastene som støtter opp om sine favorittartister, ville musikk-Norge vært et tristere sted. Derfor har Alarmprisen bestemt seg for å hedre de som brenner mest for "sin" artist med en egen pris!

Over 100 forslag

Over 100 forslag kom inn via NRK P3's kampanje, og via iherdig research av Lydverket. Av disse var det 12 personer som knivet om å bli de tre nominerte til siste runde.


Nils-Henrik Stokke

Nils-Henrik Stokke (21), Blodfan av deLillos.

Nils-Henrik har levd et langt liv med deLillos. Allerede som femåring kunne han tekstene fra sine favorittkassetter utenat. Når man vet at Nils-Henrik bare i sommer var på 11 konserter, samt at han har 50 utgivelser av deLillos i stua, er det ingen overraskelse at telefonnummeret hans slutter på 1984. Tilfeldig? Neppe!




Raymond Løkken

Raymond Løkken (25), Blodfan av Turboneger.


Raymond er leder av turbojugugend-chapteret i Årdal. Med kallenavnet Max Power styrer han de 26 medlemmene med hard hånd. Raymond arrangerer "Party of the year", 31. desember, der alle turbofans er velkommen til å delta. Med 19 konserter i beltet håper Raymond å vinne prisen, slik at han kan sende æren til Turboneger.



Henning Klokkeråsen

Henning Klokkeråsen (23), Blodfan av Kaizers Orchestra.

Henning driver fan-nettsiden www.drmowinckel.com, som har over 1600 medlemmer. Uten Henning ville Kaizersfansen ikke hatt noe sted å diskutere sine helter, ei heller et sted å arrangere fester, møter og konserter. Etter å ha fulgt i fotspora til Kaizers både i Norge og Norden, har Henning havnet på et sted rundt 30 konserter.



Band av alle sjangere representert

Band av alle sjangere og valører var representert i konkurransen. Blant andre: Creation, Drama, Amulet, Furia, Jokke, The National bank, Bertine Zetlitz, Motorpsycho og Wig Wam. De største gjengangerne var Kaizers Orchestra, TNT og Turboneger.

21. januar er dommens dag

De nominerte er selvfølgelig til stede på Alarmprisutdelingen 21. januar. Og den av de nominerte som blir stemt frem som den mest dedikerte Blodfanen av publikum og fagjuryen, stikker av med en vaskekte Alarmpris. Og kanskje noe mer?

Juryen har bestått av representanter fra Alarm's styre, NRK Lydverket og NRK P3.

SE: Portrett av de nominerte i Lydverkets Blodfan-spesial.



Av Silje Ese Haugen, Nettredaksjonen i Ung og Torgeir Engen, Lydverket.


Publisert 18.01.2006 11:42 - Oppdatert 19.01.2006 15:48


hvit pixel 1 x 1

petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
Are og Odin
Siste lydkutt fra Are og Odin:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Kyrre
kyrre
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no