– Vi var ikke fokuserte nok

Rikard Norling var misfornøyd med konsentrasjonen til Brann etter tapet mot Sogndal.

Sogndal Brann på La Manga

STERK: Sogndals store kjempe, Azar Karadas, klarerer med hodet i treningskampen mot Brann på La Manga.

Brann møtte Sogndal til treningskamp på La Manga klokken 16.00. Dette var den tredje og siste av de tre treningskampene begge lag har hatt under oppholdet i Spania.

Avgjørelsen falt etter 78 minutt. Et presist hjørnespark fra Ørjan Hopen havnet på hodet til en helt umarkert Kristian Fardal Opseth. Og det ble også sluttresultatet.

– Det var en god corner. Det var bare å sette hodet til, smiler spissen etter kampen.

Det betyr at Sogndal tar med seg La Manga Cup-trofeet hjem fra Spania. De har vunnet tre strake seiere under treningsoppholdet og ting ser lyst ut for Jonas Olssons menn, en måned før seriestart.

Artikkelen fortsetter under bildet

Opseth mål mot Brann

JUBEL: Sogndal kunne juble etter treningskampen mot Brann.

– God lærdom for oss

Rikard Norling var misfornøyd med konsentrasjonen til Brann-spillerne etter kampen.

– Det er viktig at en får uttelling på de sjansene vi skaper. Jeg tror vi spiller litt rufsete fordi vi ikke er fokuserte nok.

Han mener Brann-spillerne kan lære noe av kampen mot Sogndal.

– Dette var en nyttig erfaring for oss. Vi møter et lag som kontrer og venter på våre feil.

Sogndal vant 1-0 mot Brann på La Manga

Se intervju med Kristian Fardal Opseth og Rikard Norling etter kampen.

Brann kom mer med

Det var også Sogndal som startet kampen best. Etter hvert tok Brann mer over spillet men de store sjansene uteble.

Den største muligheten var det kanskje Kristoffer Larsen som fikk. Han fikk stå helt alene på bakerste etter 36 minutt, men banket ballen himmelhøyt over.

I minuttene før pause var det også Brann som styrte det meste av spillet.

Snytt for straffe

Slik fortsatte det etter hvilen. Etter 57 minutter oppsto en situasjon som garantert blir diskutert etter kampen. Ibrahima Dramé blir nydelig spilt gjennom av Erik Huseklepp.

Spissen forsøker å runde Sogndal-keeper Erik Dahlin, som ikke ser annen mulighet enn å felle Dramé. Men dommeren vinker utrolig nok spillet videre. Svakt av mannen i svart.

Like etterpå får Vadim Demidov sin debut for sin nye klubb.

– Han kommer inn, tar plass og spiller med brystet ut, kommenterer Norling og legger til at det er viktig at både Demidov og de andre blir kampklare.

Sogndal tok over

Deretter ble Sogndal mer og mer farlige på kontring. Etter 77 minutter banker Logi Valgardsson til fra 25 meter og Brann-målvakt Piotr Leciejewski slår ballen over til hjørnespark, som altså Sogndal skåret mål på.

Slik var kampen

Det er lillebror i nord som har startet kampen best. De fikk den første sjansen da et langt innkast endte på hodet til Malick Mane. Han fikk avslutningen på mål og tvang fram en flott redning fra Piotr Leciejewski.

Etter hvert har Brann tatt mer over. De har skapt flere små sjanser og Kristoffer Barmen er positiv på midten for rødtrøyene.

30 min: En halvtime ut i kampen er det mer jevnt. Sogndal biter seg fast på 16-meteren til Brann og Mane får avsluttet. Grønner klarerer til hjørnespark som det ikke blir noe av.

35 min: Brann-stopper Mosjov mister ballen og Mane kan angripe. Gir ballen til Otoo som skyter høyt over.

36 min: Stor sjanse til Brann! En Sogndal-spiller feiler i eget felt og Larsen får avslutte fra litt skrå vinkel. Ballen går himmelhøyt over.

39 min: Flotte kombinasjoner fra angriperne til Brann i Sogndal sin sekstenmeter. Ballen havner til slutt hos Dramé som får avsluttet, men dommeren avblåser korrekt for hands. Uansett en flott redning av Dahlin i Sogndal-buret.

43 min: Hjørnespark til Brann, som har hatt mye av spillet de siste minuttene før pause. Slås inn men Sogndal klarerer og vinner etter hvert et innkast.

45 min: Larsen skjærer innover fra høyrekanten. Flytter spiller over til motsatt side og det kommer til slutt et innlegg. Dahlin plukker enkelt.

Til pause er stillingen 0–0.

45 min: Da er andre omgang av kampen startet!

54 min: Brann slurver i oppbyggingen av spillet sitt. Sogndal får hjørnespark men Huseklepp klarerer.

57 min: Dramé spilles nydelig gjennom av Huseklepp. Spissen runder keeper men blir felt. Ingenting, signaliserer dommeren. Det hele ender i hjørnespark. Det spørs om ikke Brann ble snytt for straffe der!

58 min: Det blir det siste Dramé gjør i denne treningskampen. Bytter med Jakob Orlov. Brann gjør flere bytter; Vadim Demidov kommer også inn og får sin debut i den røde drakten.

68 min: Det er Brann som har det meste av spillet og Sogndal sliter med å etablere sitt spill.

70 min: Begge lag gjør bytter. For Sogndal kommer Kristian Fardal Opseth inn for Malick Mane. Tim Nilsen går inn for Mahatma Otoo. Håkon Lorentzen bytter med Erik Huseklepp for Brann.

73 min: Sogndal farlig frempå! Ulrik Flo klinker ballen like utenfor fra 20 meter.

77 min: Nok en sjanse til hvittrøyene. Sogndal kontrer, og Valgardsson klinker til fra distanse. Leciejewski slår til corner!

78 min: MÅL! Sogndal tar ledelsen 1–0 på hjørnesparket. Det er Kristian Fardal Opseth som får stå helt umarkert og stange inn ledelsen!

81 min: Enorm mulighet til Sogndal igjen! Leciejewski klarerer en ball rett i beina på Hopen. Ballen ender til slutt hos Opseth som bare kan bredside i mål, men treffer hodet til Demir som header til hjørnespark.

82 min: Nå bølger det frem og tilbake. Lorentzen sklir gjennom men Sogndals Haugen får gitt til corner. Dahlin redder en heading fra Grønner.

87 min: Frispark til Brann. Amin Askar skyter rett i muren. Brann får nytt frispark på høyrekanten.

88 min: Orlov vinner i luften mot de store stopperne til Sogndal! Men header rett på Dahlin i Sogndal-buret. Stor sjanse!

90 min: På overtid nå. Sogndal klarerer et hjørnespark fra Brann. Lorentzen får skutt men blokkert.

92 min: Fardal Opseth lobber over Brann-keeperen. Dessverre for han; like utenfor målet. Sogndal-trener Jonas Olsson er nok fornøyd med det han ser av prøvespilleren.

Kampen ender 1–0 til Sogndal!