Hopp til innhold

Monika-saken kan bli film

Et stort norsk produksjonsselskap vil kjøpe filmrettighetene til varsleren Robin Schaefers bok.

Arkivbilde av Monika Sviglinskaja som ble drept på Sotra i 2011

KAN BLI FILM: Et produksjonsselskap har henvendt seg til forlaget for å kjøpe filmrettighetene til varsleren Robin Schaefers bok om Monika-saken.

Foto: HANDOUT / NTB scanpix

Boka om Monika-saken

VIL KJØPE: Robin Schaefers bok kan bli film. Et stort norsk produksjonsselskap har henvendt seg til forlaget.

Foto: Skjermdump fra Adlibris

– Vi har fått henvendelse på kjøp av opsjon på boken med siktemål om å lage en film fra et større norsk produksjonsselskap, sier forlagssjef Tine Kjær i Vigmostad & Bjørke.

Vigmostad & Bjørke er forlaget som ga ut boken til etterforskeren Robin Schaefer, som har fått varslerstatus etter sin involvering i Monika-saken.

LES OGSÅ: Monika-varsleren står fram: Går rett i strupen på politiledelsen

I boken forteller Schaefer om sin kamp internt i Hordalands-politiet for å få gjenopptatt etterforskningen av Monika Sviglinskajas (8) dødsfall i 2011.

Schaefer jobbet med annen drapssak da han kom over Monika-saken, som da var henlagt som selvdrap.

Schaefer fant så mye han mente var feil i etterforskningen at han laget et omfattende notat, og kom også med forslag til 21 konkrete etterforskningsskritt som burde gjennomføres.

Holder selskapet hemmelig

Robin Schaefer

VARSLET: Robin Schaefer fikk til slutt gjennomslag for sine bekymringer rundt manglende etterforskning i Monika-saken.

Foto: Helge Skodvin

Men Schaefers bekymringer ble ikke tatt til følge før fem måneder senere. Da ble saken gjenåpnet, og en mann er nå siktet for drap på 8-åringen.

Opplysningene Schaefer kom med i boken medvirket til at politimester Geir Gudmundsen trådte til side.

LES OGSÅ: Politimesteren: – En bok jeg ikke vil like å lese

Hordaland politidistrikt har også fått kraftig kritikk av Riksadvokaten, og en foretaksstraff på 100.000 kroner av Spesialenheten for politisaker.

Både politiets påtaleadvokat og Monikas mor har klaget på vedtaket fra Spesialenheten, og Riksadvokaten vurderer nå om saken skal behandles på nytt.

I tillegg har Justisdepartementet engasjert et advokatfirma til å gå gjennom Hordalands-politiets håndtering av de totalt fire varslerne i distriktet, og også Arbeidstilsynet går politiet i Hordaland etter i sømmene.

Forlagssjef Tine Kjær i Vigmostad & Bjørke vil ikke fortelle hvilket produksjonsselskap som har kontaktet dem med tanke på å kjøpe filmrettighetene.

LES OGSÅ: Politiet: Vi brøt med «etterforskningens ABC»