Lokale unggutter snudde kampen for Brann

Brann utliknet og tok ledelsen på under syv minutter i andre omgang. I sentrum for snuoperasjonen var fire lokale unggutter.

Stord-Brann

CUPTHRILLER: Stord tok føringen og ledet 1–0 i første omgang. På under syv minutter greide Brann å snu kampen i åpningen av andre omgang, til 2–1.

I cupens 2. runde dro Brann til Stord for å komme seg videre på veien mot Ullevaal.

Stord gikk tidlig inn i ledelse, da hjemmelagets Tord Harald Skår kom alene med keeper Piotr Leciejewski etter 12 minutter. Det skapte god stemning på Stord stadion.

Brann hadde noen gode sjanser i første omgang, men fikk ingen resultat. Ungguttene Kristoffer Larsen og Håkon Lorentzen hadde flere gode sjanser.

Snudde kampen på fire minutter

Rikard Norling må ha levert noen magiske ord, eventuelt trusler, i garderoben under pausen. Da Brann kom på banen i andre omgang, snudde kampen innen det var gått syv minutter.

Først kom Kristoffer Larsen (21) innenfor rekkevidde på venstre kant, og fikk en pasning av et annet lokalt talent, Kristoffer Barmen. Kampen skriver 48. minutt. Larsen utligner til 1–1.

Fire minutter senere fikk Kasper Skaanes en pasning som vingen sendte videre til Håkon Lorentzen (16). Han scoret fra seks meter, og tok Brann inn i 2–1 ledelse.

Fire unge, lokale talenter sørget dermed for å snu kampen. Brann holder 2–1 og er videre i cupen.

Kristoffer Larsen

1-1: Kristoffer Larsen utlignet for Brann i 48. minutt.

Andre omgang:

80. min: Det høljer på Stord og banen er søkkvåt. Ballen stopper ofte opp.

76. min: Ny corner til Stord, Branns Mojsov header ut.

67. og 72. min: Brann bytter ut begge målscorerne. Amin Askar kommer inn for Kristoffer Larsen. Assistenttrener Hassan El Fakiri erstatter Håkon Lorentzen.

65. min: Robert Alsaker på Stord får gult kort. Han feller Branns Kristoffer Larsen.

55. min: Stord får corner ved Vladimir Bálát, men Brann klarer.

52. min: Håkon Lorentzen fører brann i ledelse, til 2–1. På under syv minutter har Brann klart å snu hele kampen. 16 år gamle Lorentzen får målgivende pasning fra Kaspar Skaanes.

48. min: Kristoffer Larsen scorer etter en målgivende fra Kristoffer Barmen. Dermed står stillingen 1–1.

Slik var første omgang:

45. min: Stord kan gå smilende i garderoben med 1–0 til pause. Brann har vært mye i Stords 16-meter, men et solid forsvar og en trygg keeper har holdt målet rent.

32. min: Igjen er Severinsen stor i Stord-målet. Sævarsson med godt langskudd, men keeperen strekker seg så lang han er og slår til corner. Brann nær ved å sette corneren i mål også, men Barmen bommer på kloss hold på bakre stolpe.

23. min: Stor Brann-sjanse på corner. Mojsov vinner duell, men Severinsen gjør en strålende redning.

11. min: Og der smeller det fra hjemmelaget. Stord opp i ledelsen 1–0 ved Tord Harald Skår. Ser ut som Erlend Hanstveit serverer målet på et sølvfat i en elendig klarering.

10. min: Brann med et lite overtak i starten. Skaanes og Lorentzen på et par pene gjennomløp, men Stord-forsvaret har klart å rydde unna i siste liten.

3. min: Loretnzen ser ut til å bli taklet av keeper, og Brann roper på straffe. Dommer rister på hodet og lar spillet gå.

2. min: Erik Huseklepp kommer seg fri og får spilt en pen stikker i 16-meter. Men Huseklepp med dårlig mottak og mister ballen.

0. min: Stord tar avspark til solid jubel på hjemmebane.

Haakon Lorentzen

FRA START: 16 år gamle Håkon Lorentzen fikk sjansen til å spille fra start for Brann. Det angrer nok ikke Rikard Norling på, etter at han tok Brann i ledelsen.

16-åring fra start

Etter å snublet seg videre fra førte runde, tar Brann tydeligvis ikke lett på kampen. Det er ikke et reservepreget lag som går på banen på Stord Stadion.

Erik Huseklepp er tilbake fra start etter å ha blitt benket i forrige serierunde. Brann-trener Rikard Norling starter med Huseklepp og 16 år gamle Håkon Lorentzen på topp.

Her er Branns startellever: (4-4-2): Piotr Leciejewski – Birkir Már Sævarsson, Jonas Grønner, Daniel Mojsov, Erlend Hanstveit – Kasper Skaanes, Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Kristoffer Larsen – Erik Huseklepp, Håkon Lorentzen.

På benken: Ådne Nissestad, Erdin Demir, Andreas Vindheim, Hassan El Fakiri, Simen Lassen, Amin Askar, Ibrahima Dramé.