Varden FK fargevalg - STOR DEBATT: Det ble stor debatt da det ble bestemt at Fyllingen og Løv-Ham skulle fusjoneres til Varden FK. Draktvalget - lilla og lyseblå - har også vekket engasjement. - Foto: Varden FK /

STOR DEBATT: Det ble stor debatt da det ble bestemt at Fyllingen og Løv-Ham skulle fusjoneres til Varden FK. Draktvalget - lilla og lyseblå - har også vekket engasjement.

Foto: Varden FK

Dropper Varden-navnet

Bergens nye fotballklubb skal hete FK Fyllingsdalen.

Det ble bestemt etter en ny avstemning om klubbnavnet til sammenslåingen av Fyllingen Fotball og Løv-Ham mandag kveld.

Trond Leganger forteller at klubben han skal være styreleder i, skal hete FK Fyllingsdalen. Dermed går man vekk fra Varden FK, som ble bestemt etter en avstemning på nett i oktober.

Les saken: Dette skal bli Fyllingens stolthet

Overveldende flertall for nytt navn

160 personer var innom klubblokalene og ga sin stemme i kveld, og flertallet for FK Fyllingsdalen var overveldende.

– 117 av de stemmene var til Fyllingsdalen FK, sier Leganger.

34 stemmer gikk til Varden FK, mens de tre andre alternativene fikk få eller ingen stemmer.

Styret hadde egentlig bestemt seg for at den nye klubben ikke skal ha et navn som inneholdt stedsnavn eller noen av de gamle klubbenes navn.

Men da det etter første avstemningsrunde ble bestemt at klubben skulle hete Varden, ble det en voldsom debatt i Bergen vest. Etter enda en avstemning bøyer en seg nå for folkets røst.

Måtte gå vekk fra forutsetningene

– Når det er så stort flertall, la vi vekk de forutsetningene og lar medlemmene avgjøre en gang for alle, sier Leganger, som tror de fleste nå blir fornøyde.

– Det var faktisk også flertall i Løv-Ham-leiren for FK Fyllingsdalen, forteller han.

Det som tidligere var Løv-Ham og Fyllingen Fotball, blir fra neste år slått sammen til en ny storklubb i Bergen. Løv-Ham var byens nest beste lag, inntil de rykket ned fra 1. divisjon i år.

Fra 2012 blir de en og samme klubb som mangeårig rival og nabo, Fyllingen, og laget skal spille i 2. divisjon.

PS! For dem som lurte: Klubben går ikke bort fra draktfargene, som fremdeles skal være lilla og lyseblå.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste video:

Den drapstiltalte kvinnen skal ha stoppet en politibil og bedt om å bli kjørt hjem, like etter drapet på Sigmund Gravdal. Hun sier at hun handlet i nødverge.
Akvariet får krafitg kritikk av Arbeidstilsynet
Ikke alle håper Brann overlever i eliteserien.