Brann tapte på bortebane

Tromsø scorte etter bare syv minutter mot Brann i Tromsø. Etter det kom det ingen flere mål, og kampen endte 1-0 til Tromsø.

Tromsø - brann

TAPTE PÅ BORTEBANE: Hjemmelaget Tromsø scoret allerede etter syv minutter. Kampen endte også 1-0 til hjemmelaget.

Lagene møttes også i generalprøven før årets sesong. Kampen ble spilt i Vestlandshallen og Tromsø vant 3–0. Branns kaptein, Vadim Demidov, ble utvist allerede etter fem minutters spill, noe som preget kampen.

I dag får Brann muligheten til revansj. NRK Sender fra kampen direkte på P1 i programmet 4-4-2.

Vekselsending mellom Sogndal – Rosenborg, Start – Strømsgodset og Tromsø – Brann.

En god start på sesongen

Brann ligger på fjerdeplass i eliteserien før kveldens kamp. I de to siste kampene er det blitt seire over vestlandsrivalene Viking og Sogndal. I kveld venter en vanskelig bortekamp på laget fra Bergen.

Vi må tre sesonger tilbake for å finne siste seriekamp mellom lagene. Brann vant hele 4–1 på Stadion, noe som var med på å sende Tromsø ned en divisjon. På Alfheim samme år var det Tromsø som vant, da med 2–0. Både Ruben Kristiansen og Remi Johansen spilte den kampen for hjemmelaget. Nå er de begge i Brann.

Siste Brann-seier på Alfheim kom i 2010 da Eirik Bakke, Diego Guastavino og Petter Vaagan Moen sørget for 3-0-seier.

Topp mot bunn

Men Brann så langt i sesongen kjemper i toppen er situasjonen annerledes for hjemmelaget Tromsø. Laget er nummer 14 på tabellen med seks poeng, fire av dem er tatt på hjemmebane. Siste helg tapte laget 0-6 i Ålesund.

Opp gjennom årene har Tromsø totalt vunnet 14 av lagets møter på Alvheim, Brann har vunnet seks, mens ni kamper har endt uavgjort.

Tromsø har to tidligere Brann-spillere i stallen, Henrik Gjesdal og Simen Wangberg.