Brann satte rekord og Skålevik sikret seier

BRANN STADION (NRK): Brann nekter fortsatt å slippe inn mål på hjemmebane. Nå kan de ta 50 år gammel Rosenborg-rekord. – Vi er vanskelig å bryte ned, sier Lars Arne Nilsen.

Steffen Lie Skålevik

BRANN-JUBEL: Steffen Lie Skålevik gratuleres av kaptein Vadim Demidov og de andre lagkameratene etter å ha satt inn vinnermålet i hjemmekampen mot Haugesund.

Brann slo Haugesund 1-0 i kveldens kamp i eliteserien på Brann stadion. Steffen Lie Skålevik scoret det avgjørende målet.

– Det var utrolig deilig, sier Skålevik til TV 2 etter kampen.

Etter et gjesp av en førsteomgang, der Haugesund var det minst ufarlige laget, uttalte Branns Kristoffer Barmen følgende til TV 2 på vei inn i garderoben:

– En grisekjedelig kamp. Vi må opp noen hakk hvis vi skal fortjene de tre poengene.

Byttet inn matchvinneren

Brann-trener Lars Arne Nilsen gjorde to bytter i pausen. Kasper Skaanes kom inn for Fredrik Haugen, mens Erik Huseklepp ble erstattet av Steffen Lie Skålevik.

Og det skulle ikke gå lang tid før Brann fikk uttelling for det sistnevnte byttet i andre omgang. Like før kampuret viste 50 minutter, dukket Skålevik opp midt i feltet og bredsidet ballen i mål, til stor jubel blant brorparten av de 11.011 tilskuerne.

Brann hadde ikke tapt så langt i årets eliteserie etter å ha tatt ledelsen, og klarte også å holde unna mot Haugesund.

– Skal bygge videre på det offensive

Etter Skåleviks ledermål var det Brann som var farligst frempå. Men etter at Daniel Braaten rotet bort ballen da han kom alene med keeper, tok Haugesund mer og mer over.

Men med unntak av en god sjanse for Torbjørn Agdestein i det 90. minutt, klarte gjestene aldri å skape de helt store farlighetene.

Brann kunne dermed innkassere nok en trepoenger på hjemmebane – den femte av seks mulige. Seieren fører rødtrøyene forbi Haugesund og opp på sjetteplass på tabellen, kun ett poeng bak Molde på bronseplass, når lagene nå tar EM-pause.

– Det var ikke så mange andre som hadde tro på oss, men vi hadde troen. Nå skal vi bygge videre på det offensive utover høsten, sier Skålevik til TV 2.

Kristoffer Barmen

DUELL: Branns Kristoffer Barmen i duell med en Haugesund-spiller.

76 minutter unna rekord

Med 1-0-seieren satte Brann også ny klubbrekord i antall strake kamper uten innslupne mål på hjemmebane. Rekorden er nå på seks kamper.

Nå er de 76 minutter fra å slå Rosenborgs rekord fra 1967. Branns neste hjemmekamp er mot Vålerenga 9. juli.

– Jeg er ikke så veldig opptatt av slike rekorder, men det er jo kjekt at vi ikke har sluppet inn mål på hjemmebane, men vi kunne jo gjerne ha scoret litt flere mål også, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til NRK.

– Hva sier denne statistikken om Brann?

– Nei, det er et fundament som virkelig er bra. Alle jobber bra defensivt, og vi er et vanskelig lag å score mål på og bryte ned. Det sier det.