Brann fikk bank i Skien - igjen!

Kunstgresset i Skien er i ferd med å bli en mareritt-bane for Brann. Lørdag ble bergenslaget regelrett feid ut av cupen.

Skadet Håkon Opdal protesterer etter Odd-scoringen

SKADET: Håkon Opdal protesterer mot Odd Grenlands andre scoring, men til ingen nytte. Dommer Brage Sandmoen godkjente den meget kontroversielle scoringen til Peter Kovacs.

KVARTFINALE NM: ODD GRENLAND - BRANN 5-1

Skagerak Arena, Skien

Dommer: Brage Sandmoen

Mål:

Bentley (15), Kovacs (33), Lekven (55), Solli (73), Kovacs (82), Semb (90)

Gule kort:

Vaagan Moen (35), Austin (49), Sigurdsson (57), Hansén (61)

Rødt kort:

Bakke (74)

ODD GRENLAND (4-3-3):

Arason - Rambekk, Fevang, Hansén, Hagen - Brenne, Svindal Larsen (Dokken fra 82.), Lekven - Bentley, Kovacs (Semb fra 84.), Sørensen (Valencia fra 75.)

BRANN (4-5-1):

Opdal (Udjus fra 36) - El Fakiri, Sigurdsson, Bjarnason, Sævarsson - Vaagan Moen (Björnsson fra 76.), Jaiteh (Guastavino fra 46), Bakke, Austin, Solli - Huseklepp

Seks mål, rødt kort, drøssevis med gult, kontroversiell scoring, stjernedebut og straffebom. Kvartfinalen mellom Odd Grenland og Brann lørdag kveld hadde absolutt alt.

I alle fall hvis man var nøytral tilskuer.

KAMPREFEREAT: Vi fulgte kampen direkte!

Ampert etter Kovacs-scoring

Kampen begynte noe tregt, men det var Odd Grenland som etter hvert festet grepet om kvartfinalen. I det 15. minutt sendte Chukwuma Akabueze Bentley Skien-laget i føringen. Lekven kom seg til dødlinjen og la inn til Bentley på første stolpe. Han headet i lengste hjørnet over keeper Opdal.

Chukwuma Akabueze Bentley scoret for Odd Grenland

Etter 28 minutter ble både Håkon Opdal og Hassan El Fakiri liggende nede med skader etter en corner. Begge kom seg på beina igjen, men for Opdal var det begynnelsen på slutten.

Hassan El Fakiri behandlet for skade

Fem minutter etter faller Opdal når han får ballen på et tilbakespill. Keeperen kommer seg aldri opp fra knestående, og Peter Kovacs stjeler ballen og skyter i tomt mål, til voldsomme protester fra Brann-spillerne. Petter Vaagan Moen kjefter på seg gult kort i tumultene som oppstår.

Håkon Opdal skadet i cupkampen mot Odd Grenland
Brann-spillerne rasende på Peter Kovacs etter scoring

- Hadde vært flau!

- Han (Kovacs) aner ikke hva fair play er. Jeg hadde vært flau om jeg spilte på lag med en slik spiller, tordnet Opdal til TV 2 etter kampen.

Odd-trener Dag Eiliv Fagermo var derimot strålende fornøyd med spissen.

- Fair play er viktig, men slik jeg ser situasjonen fra sidelinjen, var det riktig av Kovacs å score, sier Fagermo, som samtidig karakteriserer kampen slik overfor TV 2:

- Fantastisk! Slik skal fotball være!

Kenneth Udjus erstattet Opdal etter scoringen, og lagene gikk til pause med 2-0-ledelse til Odd Grenland. Kovacs måtte ha beskyttelse av vakter da lagene gikk til pause for å unngå Brann-supportere i harnisk

Guastavino-debut

Diego Guastavino erstattet Tijan Jaiteh da de røde kom ut til andre omgang, men selv ikke nyervervelsen fra Lyn kunne redde Brann fra en solid cup-exit. Magnus Lekven økte til 3-0 i det 55. minutt med en flott scoring fra 20 meter, helt utagbar for Kenneth Udjus.

Magnus Lekven øker til 3-0 for Odd Grenland

I det 73. minutt klarte Jan Gunnar Solli å gi Brann et snev av håp, da han hamret inn ballen etter en corner. Men minuttet etter fikk visekaptein Eirik Bakke marsjordre etter å ha taklet på seg sitt andre gule kort.

Eirik Bakke får rødt kort

Steinar Nilsen satte inn fyrtårnet Armann Smàri Björnsson på topp, og bare tre minutter etter ble islendingen revet ned innenfor sekstenmeteren. Men Olafur Örn Bjarnason sendte straffesparket kontant i tverrliggeren.

Bare to minutter senere satte Peter Kovacs spikeren i cup-kisten for Brann, med sin andre scoring for dagen.

Peter Kovacs feirer sitt andre mål mot Brann

Odd Grenland toppet festen da innbytter Fredrik Semb satte inn Skien-klubbens femte mål to minutter på overtid.

Fredrik Semb scorer mot Brann

Skjelte ut dommeren

Trener Steinar Nilsen var mildt sagt lite fornøyd med innsatsen til dommertrioen, og stormet bort til Brage Sandmoen umiddelbart etter kampslutt. Sandmoen og hans linjemenn fikk beskyttelse av vakter på vei ut fra banen.

Det er andre gang i år at Odd Grenland knuser Brann hjemme på Skagerak Arena. 9. mai vant de hvite og sorte 3-1, etter at Erik Huseklepp ga gjestene ledelsen.

27. september møtes lagene igjen, på Brann Stadion....