Avgjorde med to på tre minutter

Amin Askar scoret for andre kamp på rad da Brann tok årets første trepoenger hjemme mot Sandnes Ulf fredag.

Amin Askar og Erik Mjelde mot Sandnes Ulf

GLADE GUTTER: Amin Askar og Erik Mjelde (t.v.) feirer 2-1-scoringen.

26-åringen fra Moss scoret Branns eneste mål mot Rosenborg i seriestarten. I årets første hjemmekamp kom han nok en gang på scoringslisten, da han sendte Brann i ledelsen 2-1 mot de lyseblå fra Rogaland etter 60. minutters spill.

Rodolph Austin i kamp med Sandnes Ulf-spillere

SCORET PÅ STRAFFE: Rodolph Austin satte Branns straffe sikkert i mål.

Askar fyrte av fra 20 minutter og ballen gikk inn nede til høyre for Sandnes Ulf-keeper Bo Andersen, en scoring dansken trolig burde tatt.

Ojo avgjorde kampen

Kun tre minutter senere avgjorde fjorårets Brann-hit Kim Ojo kampen, da han fikk ballen i bakrommet og elegant lobbet over Andersen til 3-1.

En underholdende og fartsfylt første omgang endte 1-1, etter scoringer av Rodolph Austin (12.) og Kamal Aaliti (20.). Branns mål kom på straffe, etter at Amin Askar ble revet ned innenfor sekstenmeteren. Hardhausen fra Jamaica satte straffen sikkert helt nede ved stolperoten.

Brann-keeper Hannes Haldorssón

SLAPP RØDT: Branns ferske keeper la ned Tommy Høiland i feltet like før slutt, men unngikk både straffe mot og rødt kort.

Brann spilte rotete og upresist og ga de nyopprykkede fra Jæren store rom og farlige sjanser. Brann-trener Rune Skarsfjord satte inn publikumsyndlingen Fredrik Haugen i andre omgang, og den supportereide spilleren så ut til å tenne Brann-laget, som tok mer og mer over etter pause.

Sandnes Ulf trolig snytt for straffe

Helt på tampen ble Sandnes Ulf trolig snytt for straffe, da Branns ferske keeper Hannes Halldorssón la ned Tommy Høiland inne i feltet tre minutter på overtid. Men dommer Kristoffer Helgerud vinket spillet videre. Den islandske keeperen unngikk dermed både straffespark og rødt kort.

I underkant av 12.000 tilskuere fulgte kampen på Brann Stadion, som var lagenes første møte noensinne. Rodolph Austin (Brann) , Eidier Frejd og Anel Raskaj (begge Sandnes Ulf) fikk gule kort.

NRK.no fulgte kampen direkte: Sjekk fyldig kampreferat her!