«Unge Brann» klarte 1-1 mot Ålesund

Brann og Ålesund spilte uavgjort 1–1 i en treningskamp på La Manga i Spania søndag kveld. Jakob Orlov scoret Branns mål.

Jakob Orlov

FØRSTE BRANNMÅL: Jakob Orlov jubler etter utligningen mot Ålesund.

Brann stilte med et uhyre ungt lag i denne kampen. 7 av spillerne var 21 år eller yngre. Kampen var jevnspilt, men alt i alt var det helt greit at Brann klarte uavgjort.

Bergenserne hadde ballen my i laget, men klarte ikke å skape de helt store målsjansene for Ålesund-keeper, Andreas Lie.

Først fem minutter før slutt klarte Jakob Orlov å sette inn Branns utligning på en heading. For øvrig Orlovs første mål som Brannspiller.

Da hadde Ålesund lenge ledet 1–0 etter en scoring av Tor Hogne Aarøy i det 16 minutt.

– Glad for scoring, men laget viktigst

Jakob Orlov var glad for sin første scoring for Brann etter overgangen fra svenske Gefle i vinter, men aller mest glad for at Brann klarte å utligne.

– Jeg tenker egentlig ikke så mye på det. Jeg løper ikke rundt og tenker på å score mål. Det viktigste er at laget gjør det bra og det gjorde vi i andre omgang. Det at jeg scoret er bare ett pluss, sier den 27 år gamle svensken.

– Har du mer å gå på?

– Ja, jeg har vel det. Jeg brenner jo to store sjanser. Burde nok ha satt noen flere.

– Litt rusten?

– Ja, kanskje det.

Created by InfoDispatcher

SE VIDEO: Jakob Orlov etter kampen.

Hansson yngst på banen

Yngst på et ungt Brannlag var Emil Hansson. 15-åringen blir sett på som et uvanlig stort talent i Brann-miljøet. Selv var han godt fornøyd med kampen:

– Det var veldig gøy. Jeg koste med utpå banen og gjorde mitt beste. Føler at det gikk bra. Nivået er jo høyt og jeg ble litt sliten mot slutten, sier Hansson som var på banen i samtlige 90 minutter.

– Du slo jo en tunnel også?

– Ja jeg var litt heldig med den, men tunnel ble det sier, 15-åringen og ler.

– Gir dette mersmak?

– Ja det gjør jo det selvfølgelig. Jeg får jo lyst til å stå på enda litt hardere.

Målscorer Jakob Orlov roser unge Emil Hansson:

– Det er fantastisk å se han nå han setter fart på ballen. Han er dyktig, er skussmålet fra målscoreren.

Bergensklubben stilte med eit svært ungt lag, der 7 av spelarane var 21 år eller yngre. Aller yngst var 15 år gamle Emil Hansson. Han var nøgd med innsatsen og fekk også skryt frå sjefen.

SE INTERVJU MED STORTALENTET: Emil Hansson var fornøyd etter kampen mot Ålesund.

Branntreneren fornøyd

Rikard Norling

FORNØYD MED KAMPEN: Branntrener Rikard Norling på sidelinjen på La Manga.

Trener Rikard Norling var stolt over laget etter kampen:

– Det er det vakreste som finnes når det fungerer og spillerne ser at de er bedre enn motstanderlaget. Det er bare et tidsspørsmål før vi begynner å lage flere mål.

Han skryter av de unge spillerne etter dagens kamp:

– Høyresiden vår var jo yngst. Andreas Vindheim på backen gjør en fantastisk andreomgang, Og Emil er liten og kjapp. Det er rett og slett vakkert å se på!

– Hvor viktig var det at Orlov scoret?

– Ja, det er jo viktig. Hvis ikke står jo dere i pressen der med «kvesset» penn eller mikrofon. I det perspektivet betyr jo litt slik at han får arbeidsro, avslutter Norling.

• Jakob Orlov, 27 år.

På benken: Ådne Nissestad, Fredrik Pallesen Knudsen, Simen Lassen, Joachim Soltvedt og Oliver Rotihaug.

• Torbjørn Grytten

På benken: Sten Grytebust, Sakari Mattila, Abderrazak Hamed-Allah, Peter Orry Larsen, Daniel Arnefjord, Hugues Wembangomo, Demar Phillips, Fredrik Ulvestad, Izantullah Ahmadzai

Brannjubel etter 1-1 mot Ålesund

JUBEL: Tomasz Sokolowski jubler sammen med Jakob Orlov (nummer 10)

Kampen:

10 minutter: De unge Brann-spillerne har startet kampen svært bra og styrer mye av spillet.

16 minutter: Ålesund tar ledelsen. Tor Hogne Aarøy scorer med hodet etter et hjørnespark.

29 minutter: Stor sjanse til Brann. Håkon Lorentzen vender raskt i Ålesund-feltet. Skyter, men skuddet blir blokkert.

42 minutter: Gult kort til Ålesunds Younes Bellakhdar etter en takling like utenfor egen 16-meter. Fredrik Haugen slår frisparket som Jakob Orlov header utenfor.

45 minutter: Pause på La Manga. Ålesund leder 1–0 over Brann.

46 minutter: 2. omgang er i gang på La Manga. Ålesund har gjort en endring i pausen: Jonatan Tollås Nation gikk ut og Daniel Arnefjord kom inn.

57 minutter: Hurtig Brann-angrep, men Jakob Orlov lykkes ikke med avslutningen.

60 minutter: Stor sjanse til Ålesund etter hjørnespark. Tremaine Stewart treffer ikke ballen skikkelig når han skal avslutte.

67 minutter: Nytt bytte hos Ålesund. Henrik Bjørdal ut. Izatullah Ahmadzei inn.

75 minutter: Brann har ballen mye i laget, men klarer ikke å skape de store sjansene.

85 minutter: Brann utligner til 1–1. Jacob Orlov header ballen i mål etter et innlegg.

91 minutter: Kampen ferdig på La Manga. Det endte 1–1.