Valdres får egen ambassade - Ambassadegjengen i Valdres. - Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Ambassadegjengen i Valdres.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Valdres får ambassade i Oslo

Disse karene vil tiltrekke seg flere folk og gjøre Valdres attraktiv for næringslivet. Derfor satses det på egen ambassade i hovedstaden.

En gjeng næringslivsaktører står bak ideen om å lage egen ambassade for Valdres i Oslo, for å snu utviklingen med fraflytting og nedlegging av bedrifter.

Ambassaden skal være et møte- og kontorlokale, som forskjellige valdresaktører skal kunne benytte seg av for å kapre viktige kunder og kontakter i Oslo.

– Vi blir synlige og sett på som spennende. Det er flere aktører i Valdres, som har behov for synlighet og kontakter i Oslo, sier Stig Jemterud Solberg, daglig leder av Bufar Norge AS

Åpner i september

Ambassaden er et aksjeselskap, som allerede er lovet midler fra Innovasjon Norge.

Nå jobbes det for å få med så mange aktører som mulig, slik at ambassadeåpninga skal gå som planlagt i september.

Og opphavsgjengen er overbevist om at en ambassade, som synliggjør Valdres, vil være god medisin mot en negativ utvikling i regionen.

– Vi må være flinke til å tørre gjøre nye ting og utfordre oss selv, ellers vil vi dø ut i utkant-Norge, sier Christopher Brandsdal, daglig leder av Kreativ Strek.

Forretningsutvikler Per Wiik fra Asker grep muligheten da det ble en ledig jobb i Valdres. Han bor og jobber fire dager i uka i Valdres, og fra høsten håper han at det å kombinere familieliv i Asker med arbeidsliv i Valdres, blir enda lettere.

Se tv-saken om Valdres-ambassaden her:

Video Valdres oppretter ambassade i Oslo - Foto: Nyhetsspiller /

Valdres oppretter ambassade i Oslo

TV og Radio

Ektemannen til kvinnen som ble funnet drept i Hamar tirsdag, er pågrepet og siktet for drapet.
82 år gamle Eindride Edvang ble kjent over natta, da gebisset hans knakk under en kjøretur på humpete Engerdals-verger. I dag ble ny veg åpnet.
Politiet har lagt ut bilde av kvinnen som ble drept i Hamar tirsdag, en 27 år gammel kvinne fra Afghanistan. Politiet ønsker tips i saken.
Distriktssendinger fra NRK Hedmark og Oppland. RADIO
Distriktsnyheter Østnytt (Hedmark og Oppland). TV