Rune Øygard og Jens Stoltenberg - Øygard og statsminister Jens Stoltenberg har i flere år hatt god kontakt. Nå ber jentas bistandsadvokat om at statsministeren blir ført som vitne i saken. - Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Øygard og statsminister Jens Stoltenberg har i flere år hatt god kontakt. Nå ber jentas bistandsadvokat om at statsministeren blir ført som vitne i saken.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Stoltenberg stevnes som vitne i Øygard-saken

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) blir stevnet som vitne i overgrepssaken mot Vågå-ordfører Rune Øygard (52).

Øygard, som er tiltalt for overgrep mot en mindreårig jente, har i flere år hatt kontakt med en rekke profilerte personer, blant dem Stoltenberg. Jentas bistandsadvokat varsler nå at de vil at Stoltenberg skal møte i retten, skriver VG.

– Jeg ser det slik at det er viktig at Jens Stoltenberg blir ført som vitne i denne saken, og jeg kommer til å be om at han skal møte i retten, sier bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal.

Vanlig vitne

Stoltenberg har møtt Øygard sammen med jenta flere ganger.

– Han kan kaste lys over forholdet mellom de to, fordi han har sett jenta og Øygard sammen. Han vil opptre som et vanlig vitne, ikke som landets statsminister, sier Hjortdal.

– Dette har statsministeren ingen kommentarer til, sier politisk rådgiver Sindre Fossum Beyer ved Statsministerens kontor.

– Forsøk på å skape blest

Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen opplyser at Øygard og Stoltenberg ikke har hatt kontakt med hverandre siden saken ble kjent. Hun ser ingen grunn til at statsministeren trekkes inn.

– Dette er helt unødvendig og fremstår kun som et forsøk på å skape blest om saken, sier hun.

Politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt har innstilt på tiltale og sendt saken videre til statsadvokaten.

(Se innslag om politiets innstilling fra Østnytt)

Video Politiet vil at Øygard tiltales - Foto: Nyhetsspiller /

Politiet vil at Øygard tiltales

Det er politiet ved Gudbrandsdal politidistrikt som har stått for etterforskningen. De har ikke ønsket å kommentere det som kom fra i TV-saken.

(NTB)

TV og Radio

Ektemannen til kvinnen som ble funnet drept i Hamar tirsdag, er pågrepet og siktet for drapet.
82 år gamle Eindride Edvang ble kjent over natta, da gebisset hans knakk under en kjøretur på humpete Engerdals-verger. I dag ble ny veg åpnet.
Politiet har lagt ut bilde av kvinnen som ble drept i Hamar tirsdag, en 27 år gammel kvinne fra Afghanistan. Politiet ønsker tips i saken.

Flere nyheter

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Tre innlandskommuner blant landets beste på kultur

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken
Distriktssendinger fra NRK Hedmark og Oppland. RADIO
Distriktsnyheter Østnytt (Hedmark og Oppland). TV