Stanset Facebook-fest i Gjøvik

Politiet stanset lørdag kveld en privatfest med 200 deltakere i Rambekkvika i Gjøvik etter klager på fyll og bråk. Festen var annonsert på Facebook.

Facebook

Effektivt å ananonsere fester på Facebook.

Foto: LEON NEAL / Afp

Operasjonsleder Jan Olav Bredesen ved Vestoppland politidistrikt sier det kom flere klager på fyll, bråk, bilkjøring og høy musikk på standa nedenfor folkehøgskolen.

200 ungdommer

Fester som annonseres på Facebook, blir regnet som offentlige. Dermed kreves det polititillatelse, vakter og skjenkebevilling. Men det er verken første eller siste gang det arrangeres ulovlige Facebook-fester.


Politiet fikk melding om strandfesten i Gjøvik klokka 22.45. Det er effektivt å annonsere privatfester på Facebook, for da da politipatruljen kom til stedet, var det samlet rundt 200 ungdommer der.

Politiet stoppet festen, og ungdommene ble pålagt å rydde opp etter seg.

Fester som annonseres på Facebook blir regnet som offentlige. Dermed kreves det polititillatelse, vakter og skjenkebevilling. En av festdeltakerne måtte overnatte i fyllearresten da han ikke var i stand til å ta vare på seg selv.

Litt senere på kvelden måtte politiet rykke ut for å roe ned en privatfest på Rogne i Øystre Slidre der det også ble meldt om fyll, bråk og uforsvarlig bilkjøring.

NRK ANBEFALER

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ulvang går for gull

  I dag kjemper Nora Ulvang (17) om olympiske medalje på den samme stadion som far Vegard for 22 år siden. – Jeg håper jeg kan gjøre det bra, sier unge Ulvang, som deltar i den nye øvelsen langrennscross. Følg sendingen her fra klokka 11!

  Nora Ulvang Ungdoms-OL YOG
 • Hockeystriden fortsetter

  Tidligere L.I.K.-trener Tor Nilsen anker avgjørelsen i Sør-Gudbrandsdal tingrett. – Vi ligger under ved pause, men skal vinne den endelige kampen, sier advokat Sigurd Klomsæt til NRK. Nilsen mener han ble usaklig oppsagt av ishockeyklubben.

  Tor Nilsen i retten
  Foto: Erlend Moe / NRK