Sa ikke noe om helsearkivet

Kommunal- og moderningsminister Jan Tore Sanner hadde ikke med penger til et helsearkiv på Tynset da han besøkte fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland fredag kveld. Gruppeleder Bente Nordseth i Tynset Høyre hadde heller ikke ventet det.

Lovde ikke penger til helsearkiv

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner nevnte ikke helsearkivet på Tynset i sin tale.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

I forkant av fylkesårsmøtet sendte Tynset Høyre og gruppeleder Berit Nordseth et brev til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen der de skrev at det er svært viktig at det bevilges 5,8 millioner kroner i oppstartsmidler slik at byggestart kan skje våren 2015. Den rødgrønne regjeringa hadde bevilget disse pengene, og det slo ned som en bombe da Solberg-regjeringen fjernet bevilgningen fordi de mente at saken burde utredes bedre. Den såkalte K2-utredning ligger nå på bordet og peker ikke på andre steder enn Tynset.

Les: Tynset-ordfører med klare krav til politikerne

Les:

Les: – Arkiv-rapport er godt nytt for Tynset

Nevnte ikke saken

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner hadde ikke med seg noen ovarraskelser da han besøkte fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland Høyre i Hamar fredag kveld. Han nevnte ikke noe om helsearkivet, en sak han har blitt kjørt hardt på i Stortinget tidligere.

– Det hadde jeg heller ikke ventet. Saken ligger ikke på hans bord nå, sier gruppeleder i Tynset Høyre Berit Nordseth.

Hun har mye større forventninger til mandag. Da er hun del av en større delegasjon fra Tynset som skal møte representanter fra både Kultur- og Kunnskapsdepartementet.

– Jeg håper at vi kan få et signal da. Det har vi foreløpig ikke fått, sier Nordseth.

Fylkesårsmøtet i Hedmark Høyre skal lørdag ta stilling til et resulasjonsforslag fra Tynset Høyre.

– Jeg regner med at vi får full støtte for resulusjonen, sier hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tvilsom ære til Trysil

  Tal frå den erotiske nettbutikken Sinful viser at Trysil er den kommunen som kjøper flest sexleketøy per innbyggjar. Nettbutikken har gått gjennom 100 000 ordrar og laga ei liste over dei ivrigaste og slappaste kommuene i Noreg. Og både topp- og bunnplassering finn vi her i innlandet. Den mest sømmelege kommunen her til lands, er Ringebu. Sinfull skriv at til samanlikning kjøper ein trysling sju dildoer for kvar dildo til ein ringbygding.

 • Usikre før folkeavstemning

  Folk i Etnedal er fortsatt veldig usikre før folkeavstemninga om kommunesammenslåing på mandag.
  De og innbyggerne i 9 andre andre kommuner på vestoppland skal da si ja eller nei til storkommune.
  Etnedal er minst, og mange er skeptiske.

  Folk i Etnedal er fortsatt veldig usikre før folkeavstemninga om kommunesammenslåing på mandag. De og innbyggerne i 9 andre kommuner på Vestoppland skal da si ja eller nei til storkommune. Etnedal er minst - og mange er skeptiske.