Hopp til innhold

«Nesten trist at det ikke er mygg»

Det pleier å være svart av mygg i boligfeltet langs Flisaelva i Åsnes på denne tiden av sommeren. I år er det nesten ikke en mygg å se.

Nesten ikke mygg i sommer i mygghølet ved Flisa

MYGGFRITT: Kåre Fjeld og Odd Lilleberg uten mygg

– Jeg savner den litt ja, sier Kåre Fjeld og ser seg rundt. Ingenting. Ikke en mygg å se. Her nede ved Flisaelva går det vanligvis ikke an å stå i ro på denne tida av året. Særlig ikke hvis det har vært flom og myggen har fått klekkehøl nok.

Kåre Fjeld, Flisa

MUNDUR: Slik ser Kåre Fjeld ut vanligvis om sommeren

Foto: Knut Sveen / NRK

I år er det nesten ikke mygg. Ingen flom. Kald mai. Kald juni. Og vind.

– Det er ikke bra for fuglene. Blir det for lite mygg må vi kanskje ta ned fuglekasser. Kanskje vi må importere mygg, så de får mat nok, smiler Kåre.

Flissundet vel har nemlig satt opp 120 fuglekasser til fluesnapper. Ingen dreper mygg som den. Den spiser mellom 5000 og 7000 mygg i døgnet. Nå har den lite mat.

Fluesnapper

SNAPPER: Fluesnapperen spiser mygg

Foto: Kåre Fjeld

Anti-mygg utstyr

Kåre Fjeld har anti-mygg utstyr så det holder. Solenergidrevet skyggelue med myggblåsepropell. Myggapp på mobilen som lager lyden av hanmygg slik at hunnmyggen skal holde seg unna; det er den som stikker.

Her er antimyggskyggelua

Lue som holder myggen unna

LUE: Denne holder myggen unna

– Denne har jeg ikke brukt ennå i år, sier han, og drar fram en propandrevet myggfanger fra vedskjulet. Den kan ta 10.000 mygg

Myggfangeren har stått i inne til nå

Myggfangeren står i skjulet ennå, det er jo ikke mygg

BJEMT BORT: For lite mygg for myggfangeren ennå

Som de fleste andre i området har Fjeld bygd om terrassen til et myggfritt glasshus og har myggnetting i alle vinduene i huset.

Turområde

Velforeningen har tynnet og tørket ut langs elva, og det verste mygghølet er nå et fint turområde. I alle fall så langt i år.

Ikke sett en eneste mygg

Turfølge har ikke sett en eneste mygg

UTEN MYGG: Turfølget har ikke sett snurten av mygg

Flere saker fra Innlandet