Kulda er her

Sommeren er definitivt slutt. I natt har det vært kuldegrader flere steder i Hedmark og Oppland.

Frost på Ytre Moa
Foto: Marianne Nesse

 

- 2 grader

I Vågå i Oppland var det - 2 grader i natt. I Etnedal var det - 1 grad og på Rena - 0,3. Det kan våre radiolyttere fortelle i dag.

Meteorolog Arild Menzoni bekrefter at det nok har vært kuldegrader mange steder i Hedmark og Oppland i natt, sjøl om Meteorologisk Institutt ikke har målt under 0 på noen av de offisielle målestasjonene.

Ikke uvanlig

- Vi har en stasjon på Rena, Haugedalen, og der var det + 1,2 grader i minimumstemperatur i natt. Men jeg er ganske sikker på at det har vært minusgrader på flere av de mest utsatt stedene i natt, sier Arild Menzoni.

Meteorologen kan fortelle at det pleier å bli minusgrader når det er litt klart på denne tiden av året, og litt kjølig høstluft. Det forhindrer ikke at de første minusgradene likevel kommer som et lite sjokk hvert år.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Rettssak etter knivstikking

    Mandag i neste uke starter rettssaken mot mannen som er tiltalt for drapsforsøk etter at en mann ble knivstukket på Åbogen i fjor sommer. Det er satt av tre dager til saken i Glåmdal tingrett. Den tiltalte mener han handlet i nødverge.

    Glåmdal tingrett
    Foto: Linda Vespestad / NRK