Kriger om brystkirurgien

Det er full krig mellom Hamar og Lillehammer om hvor brystkirurgien skal ligge.

Brystkreft
Foto: Illustrasjonsfoto www.Colourbox.no

Ledelsen i Sykehuset Innlandet vil samle brystkirurgien i Hamar. Det liker ikke Opplands-politikerne. Tirsdag gikk fylkesutvalget i Oppland inn for å samle brystkirurgien ved sykehuset i Lillehammer.

Reiser bust

Det har fått Hamar-ordføreren til å reise bust.

Han reagerer kraftig på utspillet til fylkesutvalget i Oppland etter at Sykehuset Innlandet som driver sykehusene, går inn for Hamar.

- Opplandspolitikerne bør slutte med konspirasjonsteoriene sine, mener Busterud.

- Og da var dette her et uttrykk for et målbevisst arbeid fra Hamar sin side for å dra til seg funksjoner og mer aktivitet. Jeg hadde ikke hørt om saken før den sto i GD, så jeg tror på en måte Oppland har alt å vinne på å roe seg litt ned. Og så tror jeg faktisk man må la fagfolk bestemme noe innenfor helsesektoren, ellers kommer det helt galt ut, sier han.

Fylkesutvalget i Oppland begrunner sitt vedtak med at det totale behandlingstilbudet blir best ivaretatt ved sykehuset i Lillehammer.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Maarud tar Kims til retten igjen

  Oslo tingrett slo fast at potetgullprodusenten Kims i Østre Toten kan bruke ordet «potetgull» i sin markedsføring. Maarud i Sør-Odal mener de har enerett på ordet og har anket saken. Og nå krever Maarud at Kims ikke skal få bruke ordet før ankesaken er ferdig behandlet, skriver E24.

  Maarud ynskjer framleis einerett på "potetgull"
  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix
 • Vil samarbeide mer med Hedmark

  Rektor ved Høgskolen i Lillehammer, Kathrine Skretting, mener det er nødvendig med mer samarbeid med Høgskolen i Hedmark for å trekke til seg kompetanse. Kunnskapsministeren sa i Stortinget forrige uke at enkeltstående høgskoler får store utfordringer når de står alene.

  Kathrine Skretting
  Foto: Dag Kessel / NRK