Kongsvinger får politihøgskole

Regjeringen vil utdanne mer politi og Kongsvinger får dermed politihøgskole med 150 studenter på Sæter gård neste år.

Sæter gård.

Sæter gård blir politihøgskole.

Foto: Frode Meskau / NRK

I forslaget til statsbudsjett, som legges fram i neste uke, vil regjeringa bruke 30 millioner kroner til å styrke politiutdanninga, og mange av de millionene skal brukes i Kongsvinger.

Utbygginga på Sæter gård er allerede i gang og justisminister Knut Storberget berømmer Kongsvinger kommune for jobben de har gjort for å få politiutdanninga dit.

- Det har betydd alt. Jeg retter en stor takk til ordføreren og det politiske miljøet som har møtt oss med åpne armer og gjort det mulig for oss å satse på Sæter gård, sier Storberget.

Storberget sier det betyr mye for hele regionen at politiutdanninga legges til Kongsvinger.

- Glåmdalen har fra før Bruvoll fengsel i Nord-Odal og Vardåsen fengsel, og med den nye satsinga begynner distriktet og få en tung posisjon i justis-politikken, sir Storberget.

Styrker politiutdanninga

I alt skal det tas opp 552 politistudenter neste år , fordelt på Oslo, Bodø og Kongsvinger. Det er mange flere enn de siste åra.

Allerede neste høst skal det være klart for 150 førsteårsstudenter på Sæter gård og Justisministeren tror absolutt at Kongsvinger blir et attraktivt studiested for politistudentene.

- Jeg er overbevist om at vi får gode søkere til studieplassene og vi har allerede begynt å rekruttere lærere, sier Storberget.

NRK ANBEFALER

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Skredfare og glatte hovudvegar

  Det er sjeldan varsom.no melder om faregrad tre her over så lang tid, seier verten i Leirvassbu, Ole Jacob Grindvold.

  – Men det er høgst reelt, for berre i dag har det vore tre mindre skred her, seier han. Nedbøren har også ført til ein del glatte hovudvegar i distriktet vårt, og operasjonssentralen åtvarar mot glatte hovudvegar.

  Ras ved Leirvassbu
  Foto: Ole Jacob Grindvold
 • Elverum framleis på topp

  Då Elverum tok i mot HamKam i kveld, sette dei tidleg press på gjestane. Det var Elverum fyrst og Elverum sist, og då dommaren bles stod det 5 - 0 på resultattavla. Ein overbevisande siger og framleis trygt på tabelltoppen i 2.divisjon. Det vart også målrikt då Tynset tok i mot Strindheim, med sluttresultatet 3 - 5. Brumundal som har vunne to kampar på rad, tapte 1 - 2 mot Brattvåg. Og i kampen NIL Trysil - Hønefoss, vart sluttresultatet 3 - 2.

 • Ti personer tatt av snøskred

  Ei gruppe på ti personar var involvert i eit snøskred på Sognefjeldet i ettermiddag. To av dei skal vere skadd, men dei er ikkje livstruande skadd, seier redningsleiar Børge Galta ved hovudredningssentralen Sør Norge. Raset gjekk om lag ein kilometer vest for Steindalsnosi, melder GD. Det er betydeleg skredfare i dette området etter snøfallet dei siste dagane.