KIL videre til kvartfinale i cupen

Det er mange år siden sist Kongsvinger spilte kvartfinale i NM-cupen i fotball. I dag vant de over 2. divisjonslaget Brattvåg, og er dermed videre.

KIL-Brattvåg
Hei, og velkommen til en kort nyhetsoppdatering.

Kongsvinger holdt presset oppe, og fikk tilslutt uttelling. Adem Güven satte inn 1-0 til hjemmelaget.

I kveld var det første gang på 20 år, at KIL hadde mulighet til å nå kvartfinale i NM-cupen i fotball. 2. divisjonslaget Brattvåg fra Møre og Romsdal gjestet Gjemselund i fjerde runde i cupen.

Brattvåg har hatt en god start på sesongen, og spenningen var stor da dommeren blåste i fløyta, selv om mange på Gjemselund holdt en knapp på Kongsvinger.

Få klare sjanser

Kongsvinger Brattvåg

Kongsvinger er i kvartfinalen i cupen.

Men kampen kom tregt i gang, og etter 30 minutters spill, hadde fortsatt ingen av lagene noen store målsjanser. Men Kongsvinger hadde ballen mest, og presset mest i 1. omgang.

Keeper i KIL målet, Otto Fredriksen, hadde lite å gjøre, og etter 1. omgang var fortsatt resultatet 0-0.

Kongsvinger i ledelsen

2. omgang fortsatte som før pausen, og det var lavt tempo og få målsjanser. Men etter 72 minutter scoret Adem Güven for KIL, og hjemmelaget gikk opp i 1-0 ledelse.

Brattvåg presset hardt etter scoringen, men resultatet ble til slutt 1-0, og Kongsvinger er i kvartfinale i cupen.

– Det var ikke annet enn å pirke den inn fra tre meter, så jeg er godt fornøyd. Vi hadde full kontroll. Jeg føler vi styrer kampen i 90 minutter, og vinner fortjent, sa Adem Güven etter kampen.

Hva synes du om at KIL er i kvartfinale for første gang på 20 år?

– Det er første gang jeg også skal spille kvartfinale, så det er en god følelse og bra for KIL, sier Güven