Khalid Haji Ahmed - Kommunestyremedlem Khalid Haji Ahmed (Ap) ble kalt inn på teppet for å forklare hvorfor han tok del i diskusjonen om jødehets. - Foto: Arvid Thorsgard / NRK

Kommunestyremedlem Khalid Haji Ahmed (Ap) ble kalt inn på teppet for å forklare hvorfor han tok del i diskusjonen om jødehets.

Foto: Arvid Thorsgard / NRK

Ingen konsekvenser etter deltagelse i jødehets

Det blir ingen ytterligere konsekvenser for AP-politiker og kommunestyremedlem Khalid Haji Ahmed etter at han tok del i jødehets på Facebook.

Det ble klart på et krisemøte med ledelsen i Hamar Arbeiderparti i dag.

– Han burde ikke deltatt i diskusjonen, hvis han ønsket kontakt med de andre som deltok burde han ha ringt dem, sier fylkessekretær i Hedmark AUF, Anders Nysæther.

Leder i Hamar AP, Thomas Langeland Jørgensen, forteller at det ikke kommer til å bli ytterligere konsekvenser for Ahmed.

– Vi har klarert saken med ham, og han forstår alvoret. Derfor gjør ikke vi flere tiltak i forhold til dette, forteller han.

Krisemøte

Kommunestyremedlem Khalid Haji Ahmed ble på møtet bedt om å forklare hvorfor han tok del i diskusjonen om jødehets.

Jødehets, antisemetisme, facebook, rasisme, AUF, AP politiker, kommunestyremedlem, Khalid Haji Ahmed, Hamar arbeiderparti, jøder, hetser, hets, Hitler, rasistisk, rasehets, ytringer

Fylkessekretær i Hedmark AUF, Anders Nysæther, mener Ahmed ikke burde deltatt i diskusjonen.

– De tingene som har blitt fremmet her er langt over streken, sier Thomas Langeland Jørgensen, leder i Hamar Arbeiderparti.

– Dette er noe Hamar Arbeiderparti tar sterk avstand fra, og det har jeg også fremmet på dette møtet.

Jødehets

Langeland sikter spesielt til sitatet: "... skulle ønske Hitler kunne komme tilbake og dusjet dere litt mer... jævla jøder..."

Statusoppdateringen diskusjonen oppsto rundt, ble slettet av Facebook etter kort tid. Personen som skrev statusoppdateringen kom da med denne ytringen:

«Bra at Facebook sletter statusen min… sikkert jøder som styrer der, også».

Khali Haji Ahmed kom ikke selv med jødehets, men han uttalte seg i diskusjonen uten å ta klar avstand fra de rasistiske ytringene.

– Jeg beklager at jeg ble kastet inn i dette, og jeg beklager også at det skapte så mye oppstyr. Det var ingen mening bak det jeg skrev, det var ment humoristisk, sier Ahmed til NRK.

TV og Radio

Nora Foss al-Jabry fra Gjøvik er svært spent foran lørdagens Stjernekamp på NRK1.
Kjetil Jansrud signerte avtale med sponsor fra hjembygda.
Bra for sorgprosessen å holde og se dødfødt barn.
Distriktssendinger fra NRK Hedmark og Oppland. RADIO
Distriktsnyheter Østnytt (Hedmark og Oppland). TV

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Tre innlandskommuner blant landets beste på kultur

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken